Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul cinematograf din Zlatna, potențial decor de filme horror. O ruină pe care nu o dorește nimeni

Publicat

Altădată un loc de întâlnire cu întâlnire cu Alain Delon, Romy Schneider, Raj Kapoor, Florin Piersic, Jean Constantin și mulți alții, fostul cinematograf din Zlatna a ajuns o ruină, un fel de decor de filme de groază. Geamurile au dispărut, tencuiala a căzut, iar pe lângă clădire, și chiar și în dreptul intrării, au crescut bălării. De foarte, foarte mulți ani (nimeni nu își mai aduce aminte exact de când), acolo nu se mai proiectează nici un film.

Potrivit declarațiilor primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, clădirea are doi proprietari: România Film și un proprietar privat. Din acest motiv, respectiv acela al situației juridice destul de încurcate, dar și al stării avansate de degradare, clădirea nu este atractivă pentru a fi preluată de către primărie.

Orașul Zlatna organizează anual un festival internațional de film etnografic, dar nu are un cinematograf funcțional. În aceeași situație se găsesc și celelalte orașe din județ. La Alba Iulia, cele două cinematografe din municipiu, Dacia și Columna sunt în stare avansată de degradare. Singurul funcțional din întregul județ este cinematograful din Alba Mall.

Adrian Puiuleț, din Zlatna, a postat o fotografie pe pagina sa de facebook: ”Vă invităm la cinematograf în Zlatna! Deocamdată rulează doar filme horror!

Cineva i-a răspuns acestuia, cu un comentariu avizat: ”Amintiri. Ce fain era odată! Doua filme pe săptămână. Era de ajuns că mergeam în fiecare zi. Învățam pe de rost filmele. Afișul era pus pe perete într-o cutie se lemn cu sticlă, unde este primăria acum. Sala era în amfiteatru și sala camerelor era mai sus. Se mai lua curentul, bucuria adolescenților. Biletul era 1,50 lei la filmele cu o serie și 3 lei la cele cu două serii”.

Foto: facebook Adrian Puiuleț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 15.03.2018 at 22:36

    In cativa ani asa va arata si cinematograful Columna. De ce nu amendeaza Primaria pe proprietari pentru halul in care arata aceasta constructie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax