Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul cinematograf ”Progresul” din Aiud a fost dărâmat. În locul acestuia se dorește construirea unui centru cultural

Publicat

collage aiud

Fostul cinematograf „Progresul” din Aiud a fost dărâmat în cursul zilei de luni. În locul acestei clădiri, mai marii orașului și ai Consiliului Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Luni, de dimineață, utilajele au intrat în plin în zidurile fostului cinema „Progresul”, situat în Aiud, pe strada Băilor la numărul 42.

În scurt timp, clădirea a fost pusă la pământ și excavatoarele au început încărcarea molozului în camioane.

Fosta clădire de cinema a intrat în posesia și administrarea Consiliului Local Aiud, în anul 2017, în urma unui proces în instanță împotriva Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor din România.

Pe locul vechii clădiri, Consiliul Local Aiud și Consiliul Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Contactat de Alba24, Ioan Hădărig a declarat că în viziunea Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” se dorește construirea unui centru multicultural care să includă o sală de spectacole, pentru piese de teatru și activități culturale și, cel mai important, dotarea centrului cu un ecran de cinematograf.

Ioan Hădărig a mai declarat că din luna decembrie vor începe studiile de fezabilitate și că în viitorul apropiat se va finaliza și documentația necesară pentru o licitație publică în vederea alegerii unui proiectant şi al unui constructor pentru acest centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax