Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul cinematograf ”Progresul” din Aiud a fost dărâmat. În locul acestuia se dorește construirea unui centru cultural

avatar

Publicat

Publicitate
collage aiud

Fostul cinematograf „Progresul” din Aiud a fost dărâmat în cursul zilei de luni. În locul acestei clădiri, mai marii orașului și ai Consiliului Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Luni, de dimineață, utilajele au intrat în plin în zidurile fostului cinema „Progresul”, situat în Aiud, pe strada Băilor la numărul 42.

În scurt timp, clădirea a fost pusă la pământ și excavatoarele au început încărcarea molozului în camioane.

Fosta clădire de cinema a intrat în posesia și administrarea Consiliului Local Aiud, în anul 2017, în urma unui proces în instanță împotriva Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor din România.

Pe locul vechii clădiri, Consiliul Local Aiud și Consiliul Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Contactat de Alba24, Ioan Hădărig a declarat că în viziunea Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” se dorește construirea unui centru multicultural care să includă o sală de spectacole, pentru piese de teatru și activități culturale și, cel mai important, dotarea centrului cu un ecran de cinematograf.

Ioan Hădărig a mai declarat că din luna decembrie vor începe studiile de fezabilitate și că în viitorul apropiat se va finaliza și documentația necesară pentru o licitație publică în vederea alegerii unui proiectant şi al unui constructor pentru acest centru.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzaţii, dacă unul dintre ei achită prejudiciul

avatar

Publicat

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală.„Dispozițiile art. 10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaților care au săvârșit împreună una […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Gafă a ministrului Culturii, rector al Universității din Alba Iulia: „Am preluat, pot să spun, ștacheta”

avatar

Publicat

daniel breaz stacheta

Noul ministru al Culturii, rectorul Universității din Alba Iulia Daniel Breaz, le-a spus spus marți deputaţilor din Comisia de Cultură că în mandatul său se va axa pe preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie și că în urmă cu două săptămâni el a preluat „ștacheta” de la omologul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

12 sectoare de drumuri județene din Alba, ÎNCHISE circulației rutiere în perioada de iarnă 2018-2019

avatar

Publicat

drum zapada

În perioada de iarnă, ca urmare a traficului rutier redus, 12 sectoare de drumuri județene din Alba, cu o lungime totală de aproape 66 de kilometri, vor fi închise circulației.Asta înseamnă că în zonele stabilite nu vor intra utilaje de deszăpezire sau luate alte măsuri de întreţinere a drumurilor, iar şoferii vor trebui să aleagă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2019, administrare drumuri, conducerea DGASPC. Ordinea de zi

avatar

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc joi, 13 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 11 proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, modificarea traseului și lungimii drumului județean DJ 705 E: DN 7 – Tărtăria – Săliştea – Săliştea Deal, exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate