Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul cinematograf ”Progresul” din Aiud a fost dărâmat. În locul acestuia se dorește construirea unui centru cultural

Publicat

collage aiud

Fostul cinematograf „Progresul” din Aiud a fost dărâmat în cursul zilei de luni. În locul acestei clădiri, mai marii orașului și ai Consiliului Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Luni, de dimineață, utilajele au intrat în plin în zidurile fostului cinema „Progresul”, situat în Aiud, pe strada Băilor la numărul 42.

În scurt timp, clădirea a fost pusă la pământ și excavatoarele au început încărcarea molozului în camioane.

Fosta clădire de cinema a intrat în posesia și administrarea Consiliului Local Aiud, în anul 2017, în urma unui proces în instanță împotriva Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor din România.

Pe locul vechii clădiri, Consiliul Local Aiud și Consiliul Județean Alba își doresc construirea unui centru cultural multifuncțional.

Contactat de Alba24, Ioan Hădărig a declarat că în viziunea Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” se dorește construirea unui centru multicultural care să includă o sală de spectacole, pentru piese de teatru și activități culturale și, cel mai important, dotarea centrului cu un ecran de cinematograf.

Ioan Hădărig a mai declarat că din luna decembrie vor începe studiile de fezabilitate și că în viitorul apropiat se va finaliza și documentația necesară pentru o licitație publică în vederea alegerii unui proiectant şi al unui constructor pentru acest centru.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate