Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, pus sub control judiciar în dosarul divulgării informațiilor secrete

Publicat

Urmărirea penală față de fostul consilier a lui Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost începută, anunță procurorii DIICOT într-un comunicat de presă. Mai mult, față de Vâlcov a fost luată măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.

Darius Vâlcov este acuzat că a divulgat informații secrete. Mai exact, este vorba despre publicarea de către fostul consilier a lui Dăncilă, pe Facebook a unei copii a protocolului de colaborare dintre Parchetul General și SRI.

”Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP.

În fapt s-a reţinut că,  la data de 23.08.2018,  inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat  intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea în cauză a inclus  șase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002. 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 18.06.2019 at 22:02

    Asa-i tataie. Cine ti-a pus in brate otrava este promovat, iar tu trompeta esti anchetat si probail condanmat. Nu-i pacat dupa cate matrapazlacuri ai facut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax