Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul lider al lumii interlope din Alba Iulia, Claudiu Sibișean, eliberat din penitenciarul Aiud

Publicat

Fostul lider al lumii interlope din Alba Iulia, Claudiu Sibișean, a fost eliberat din Penitenciarul Aiud în urma unei decizii a Tribunalului Alba. Inițial decizia de eliberare a fost luată de Judecătoria Aiud și a fost contestată de DIICOT la instanța superioară. 

Claudiu Sibișean a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pedeapsă mărită ulterior la 8 ani (în 2016, prin adăugare, ca urmare a unui alt proces). La data respectivă a fost acuzat de constituire a unei grupări infracționale, trafic de ființe umane, violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. Între timp însă, acesta a executat fracția de 2/3 din pedeapsa aplicată, a muncit în cuantumul a 210 zile și a obținut pe perioada detenției 24 de recompense.

”Instanța, analizând coroborat condițiile necesare pentru a se dispune liberarea condiționată, prin prisma gravității faptei pentru care i s-a aplicat condamnatului pedeapsa ce la acest moment o execută, apreciază că propunerea de liberare formulată de Comisie este întemeiată. Criteriul obligatoriu al fracției ce trebuie să fie executată este îndeplinit. Mai departe, dincolo de gravitatea reală a faptei, observăm eforturile constante depuse de condamnat pe durata executării pedepsei. Nu a avut acesta un comportament pasiv pe durata executării pedepsei, ci din contra. Astfel, are acesta nu mai puțin de 24 recompense obținute, singura abatere disciplinară fiind din anul 2005; a participat la numeroase programe și activități educative, a manifestat un interes deosebit față de activitățile lucrative, având câștigat un număr de 210 zile. Nici din raportul psihologic nu rezultă că ar avea vreo manifestare dez-adaptivă sau alte probleme specifice” se arată în motivarea deciziei.

Vezi și:

Motivarea eliberării lui Claudiu Sibișean din penitenciar: a muncit și a primit 24 de recompense

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Иоханнис фюрер из Ардеаль

    luni, 18.12.2017 at 08:36

    Daca este adevarat anumite persoane cred ca au si sters-o din Alba Iulia avand in vedere ca omul a promis sa se razbune pentru ca l-au dat in gat. Unele lucreaza chiar la Primarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax