Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul manager al unui spital din Iași, prima persoană din România care s-a infectat cu SARS-COV, după vaccin. Explicații

Publicat

Te poți infecta dacă ai făcut vaccinul anti-COVID? În ce situație? Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Carmen Dorobăț, a fost confirmată cu infecția cu SARS-CoV-2, deși chiar înainte de Revelion se vaccinase.

Ea explică faptul că anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare, potrivit publicației ziaruldeiasi.ro.

„Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID 19.

Nu am luat infecția din spital pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia Sărbătorilor ne face uneori să și greșim.

Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar în Boli Infecțioase. Și soțul fostului manager, medicul Gheorghe Dorobăț a fost confirmat la rândul său cu infecția cu noul coronavirus. Ambii se află sub tratament, în izolare la domiciliu.

Medicul nu neagă eficacitatea vaccinului pe care l-a făcut cu două zile înainte de Anul Nou, ba din contră.

„Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat. Protecția , respectiv purtarea măștii și spălatul pe mâini , păstrarea distanței sociale , trebuie menținută măcar 15 zile după vaccinare, până cînd apar anticorpii.

Vaccinul în cazul meu a avut un rol decisiv aș putea spune prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului iar simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. Asta este, dacă până acum am învățat despre acest virus la capul bolnavului acum învăț direct de la mine. În continuare sfătuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația”, a mai adăugat Carmen Dorobăț.

Sursă: Ziaruldeiasi.ro

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. DKR

    miercuri, 06.01.2021 at 17:37

    Extrem de ostentativ titlul!
    Generator de știri false pentru foarte multi care nu citesc și conținutul știrii.
    Clickbait!

  2. LUTZ HESSE

    miercuri, 06.01.2021 at 18:32

    DUPA VACCIN NU AVETI PRACTIC NICI O PROTECTIE TIMP DE 10-14 ZILE ESTIMATIV…ABSOLUT NORMAL..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax