Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, s-a predat și va fi încarcerat. A primit 7 ani și 4 luni de închisoare

Publicat

Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu s-a prezentat la Secția 6 din Capitală și urmează să fie încarcerat după condamnarea definitivă de 7 ani și 4 luni în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța. 

Cumnatul lui Mircea Geoană, Mircea Costea, a primit și el 6 ani în același dosar, iar pentru Cristian Boureanu, fost deputat PNL, faptele s-au prescris.

Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Potrivit procurorilor anticorupție, citați de G4Media, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka.

În 15 martie 2019, DNA l-a trimis în judecată pe Josef Hornegger, reprezentantul consorțiului de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka acuzate că l-au mituit pe fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, în dosarul reabilitării căii ferate Bucureşti – Constanţa.

Josef Hornegger și-a recunoscut faptele și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, potrivit comunicatului DNA.

Sursă foto: Arhivă Guvern

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 26.05.2023 at 16:07

    Încep să cadă tot câte unul din capii vechilor securişti. Dar ce facem cu aştia de acum, care şi-au cimentat destul de bine locurile de decizie ?

  2. Jean

    vineri, 26.05.2023 at 17:25

    Deci austriacu a dat mita, a luat lucrarea, a facut profitu’ dupa care i-a dat in primire pe rumani si a plecat. Am inteles ca se incearca recuperarea mitei, dar prejudiciul produs prin mituire cui ramane?

  3. pilu

    vineri, 26.05.2023 at 20:55

    Măi, e ora nouă şi voi încă nu aţi reuşit să postaţi comentariile ? Sărbătoriţi ceva în zonă de aţi uitat,că văd că articole tot apar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax