Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul patron italian al Nettuno și al ruinelor de la Refractara, Ariganello Pasqualino, arestat la domiciliu

Publicat

Fostul patron al ruinelor fabricii Refractara și al restaurantului Nettuno, a fost arestat la domiciliu în urma unui mandat european emis pe numele său de statul italian. Ariganello Pasqualino are două condamnări în Italia, pentru infracțiuni economice, dintre care una la 9 ani de închisoare, dar se adăpostea în România unde trecea drept un bogat om de afaceri.

Pasqualino se află în România de peste 15 ani. De altfel, și condamnările sale la închisoare în Italia sunt vechi: ultima datează din 2008, adică au peste zece ani. Italienii au cerut însă arestarea sa abia anul acesta. Marți, 6 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea la domiciliu a omului de afaceri.

”În baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie la domiciliu în vederea predării a persoanei solicitate ARIGANELLO PASQUALINO, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 06.02.2018 şi până la data de 20.02.2018. În baza art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca persoana solicitată să nu părăsească pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu imobilului. (…) Supravegherea respectării de către persoana solicitată a măsurii şi a obligaţiilor care îi revin pe durata măsurii arestului la domiciliu se va realiza de către Poliţia Municipiului Alba Iulia, judeţul Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 06 februarie 2018. Amână soluţionarea cauzei la data de 20.02.2018 ora 13:00”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Autorităţile trebuie să prezinte instanţei mandatul de arestare tradus în limba română până în data de 20 februarie.

UPDATE: Potrivit IGPR, cetățeanul italian era urmărit de autoritățile din Italia pentru bancrută frauduloasă şi a fost depistat de polițiștii români, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. Bărbatul de 62 de ani, urmărit internațional, a fost depistat la Alba Iulia.

„Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de bancrută frauduloasă, fiind condamnat la  pedeapsa închisorii de 9 ani, 3 luni și 29 zile de închisoare. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată în comunicatul IGPR.

Ariganello Pasqualino a negat în faţa instanţei acuzaţiile şi condamnarea din Italia, susţinând că nu a avut firme în Italia şi nici nu a desfăşurat activităţi economice. Pasqualino a înfiinţat SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000. Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno, situat la ieșirea din Alba Iulia, spre Aiud.

În urmă cu 11 ani, respectiv în 2007, firma a cumpărat ruinele fostei fabrici Refractara din Alba Iulia. Din cele zece milioane de euro pe care trebuia să le dea, a plătit doar 2 milioane.

Pentru că nu a putut valorifica platforma şi în condiţiile unor credite mari la bănci, firma italianului a ajuns în 2010 în insolvenţă și bunurile ei, inclusiv fabrica, au fost vândute de un lichidator.

Refractara a fost dărâmată integral pentru recuperarea fierului vechi. Fabrica s-a închis în 2005 și avea, în vremurile ”bune”, 2.000 de angajați. Înainte de 1989 era cea mai mare fabrică de produse Refractare din România şi una dintre cele mai mari din Europa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax