Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul pilot Titi Aur: Când urci drogat la volan și omori oameni, mașina devine armă. Iar arma se confiscă

Publicat

politie

Oamenii nu mai vin să învețe să conducă la școala de șoferi, ci doar ca să obțină permisul de conducere, nuanță care face diferența, uneori, între viață și moarte, spune Titi Aur, fost pilot și fondator al unei școli de conducere auto defensivă.

„Guvernul ar trebui să înțeleagă că avem o problemă națională și că murim”, a spus acesta într-un interviu la Europa Liberă.

Rata deceselor cauzate de accidente rutiere este în România de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană.

”Confiscarea mașinii și anularea (nu suspendarea) permisului de conducere ar trebui să fie primele măsuri pimpuse de stat, la pachet cu educația permanentă, din primii ani de școală până la școala de șoferi pentru a descuraja tragedia de pe șosele din România.

Titi Aur pledează pentru educație și coerciție, ca măsuri combinate, care să fie aplicate printr-o schimbare a legislației și a paradigmei, iar schimbarea să vină de la cel mai înalt nivel al statului.

  • ”Când urci drogat la volan și omori oameni, mașina devine armă. Iar arma se confiscă” – Titi Aur

Românii ar trebui să învețe din primii ani de școală normele circulației sigure, iar la școala de șoferi să fie reintroduse cursurile care au fost scoase după 1989 pentru a face școlile mai atractive financiar, unde nici măcar nu mai este obligatorie prezența, spune expertul citat de publicația amintită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax