Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul prefect de Alba, Dănuț Hălălai, critică în termeni duri organizarea alegerilor locale în plină pandemie de coronavirus

Publicat

Fostul prefect de Alba, Dănuț Emil Hălălai, critică în termeni duri organizarea alegerilor locale în plină pandemie de coronavirus. Acesta spune într-o postare pe Facebook că ”nimănui nu îi mai pasă de boală” și că ”birocrația bate orice fel de gândire precaută”. 

Mai mult de atât, Hălălai vorbește despre o posibilă mărire a cazurilor de coronavirus, în perioada următoare din cauza procedurilor electorale, care obligă cetățenii și reprezentanții partidelor politice să petreacă mult timp în spații închise și aglomerate. 

Dănuț Hălălai candidează pentru un loc de consilier la Consiliul Județean Alba din partea formațiunii politice PRO România.

” Organizarea alegerilor locale făcute acum, când numărul oamenilor infectați crește pe zi ce trece este de o inconștiență fără margini.

Depunerea stufoasă a listelor de candidați, intratul de zeci de ori în circumscripțiile electorale și în sediile de partide pentru a corecta un ș sau ț, lipsa unui caracter unitar în ceea ce privește depunerea dosarelor de candidați mă face să cred că nimănui nu-i mai pasă de molima care s-a abătut asupra noastră.

În acest moment nimănui nu îi mai pasă de boală, iar birocrația bate orice fel de gândire precaută.

Aglomerările din sediile de partide și din circumscripțiile electorale vor aduce cu siguranță, noi și noi îmbolnăviri în perioada următoare.

Mă întreb, poate retoric, cine o să fie vinovat pentru moartea celor dragi atăta timp cât nimeni nu a făcut o strategie, simplificând la maximum acestă acțiune profund constituțională?

Dreptul de a alege și a fi ales este sfânt într-o democrație dar în aceste condiții pare o loterie în care este jucată însuși viața noastră a fiecăruia.

Pentru a candida ai nevoie de declaratii peste declaratii, de ștampile și semnaturi, de topuri întregi de hârtie.

De ce oare nu se putea face totul simplu cu două hârtii, un buletin si o simpla cerere semnată pe care sa le poți pune pe o platformă online?

Oare starea de alertă este doar un nume pompos arătat nouă ca un bau-bau ?

Tot ceea ce se întâmplă miroase a comunism râncezit ținut în viață de toate partidele mari ale momentului.

Mi-e silă că nu s-a învățat nimic din ceea ce țările democrate o fac de multă vreme.

Vorbim mult de smart și tot ceea ce facem îl facem să fie hard”, a declarat acesta într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax