Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian a fost eliberat din arest. Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul formulat de acesta

Publicat


Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, eliberarea din arest a fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, astfel că acesta va fi judecat în stare de libertate în procesul de corupţie.

Decizia Curţii este definitivă, iar Bian părăseşte arestul preventiv.

Silviu Bian şi alţi doi directori din instituţie au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la această faptă, după ce fostul preşedinte al ANOFM a primit în total peste 270.000 de euro de la opt angajaţi, din cadrul unor proiecte.

În 9 noiembrie 2011, Silviu Bian a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, în formă continuată.

“Admite recursul formulat de recurentul inculpat BIAN SILVIU împotriva încheierii din data de 01.02.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Casează în parte încheierea recurată şi rejudecând în fond: În baza art. 1608a alin. 2 Cpp admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BIAN SILVIU şi dispune punerea de îndată în libertate provizorie a acestuia dacă nu este arestat în altă cauză.

În baza art. 1608a alin. 2 rap. la art. 1602 alin. 3, 31 pe timpul liberării provizorii, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul municipiului Alba Iulia decât pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare; b) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să se prezinte la Poliţia Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; f) să nu se apropie de coinculpaţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

În baza art. 1602 alin. 32, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii recurate. În baza art. 192 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu în cuantum de 50 lei se avansează din fondurile MJ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.02.2012”, se afirmă în minuta sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax