Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Fostul preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie a scăpat de pedeapsa cu închisoarea. Curtea de Apel Alba Iulia a casat decizia penală atacată

Publicat

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie a scăpat de acuzaţiile ce i se aduc în dosarul penal în care este cercetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au casat decizia penală atacată, precum şi sentinţa penală pronunţată, în 2009, de Judecătoria Deva, într-un dosar din 2006, sub aspectul soluţiei pronunţate cu privire la unele infracţiuni şi au rejudecat parţial cauza. Instanţa a dispus confiscarea de la Nicolae Mischie a sumei de 82.653 lei.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi Nicolae Mischie împotriva unei decizii penale a Tribunalului Hunedoara, prin care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare. În sarcina acestuia au fost reţinute infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

„Dosarul 3352/221/2006 a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia în 22.12.2010 și a fost soluționat după 3 termene de judecată. Prin decizia pronunțată în apel de Tribunalul Hunedoara și care a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, inculpatul Mischie Nicolae a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. şi ped. de art. 248 Cod penal, instigare la infracţiunea de fals intelectual, prev. şi ped. de art. 25 Cod penal rap. la art. 289 Cod penal și instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, prev. şi ped. de art. 25 Cod penal rap. la art. 288 Cod penal și a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului Mischie Nicolae pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 24 al. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991 pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Prin aceeași hotărâre, Tribunalul Hunedoara a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Mischie Nicolae la plata sumei de 82.653 lei RON daune materiale către partea civilă Consiliul Judeţean Gorj”, se arată în comunicatul făcut public de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Hotărârea instanței este definitivă, iar Curtea de Apel Alba Iulia va face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii, de îndată ce hotărârea va fi motivată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax