Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul președinte al FC Unirea Alba Iulia din vremurile de glorie, Ioan Mărginean, în cărți pentru a prelua conducerea Dinamo

Publicat

Fostul președinte al Clubului Unirea Alba Iulia din vremurile bune, când se lupta aproape de la egal la eal cu marile echipe românești, Ioan Mărginean (Limoniu), este în cărți pentru a deveni director general la Dinamo. 

Asta după ce Alejandro Couto a fost mazilit ieri în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al clubului, o decizie luată în unanimitate de către Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Dinu și Cornel Țălnar.

Ioan Mărginean, care a ajutat Dinamo în 2020 în diverse ipostaze și are influență mare printre oficialii FRF și LPF, el introducându-i și pe spanioli la Gino Iorgulescu, vara trecută.

Episodul cu ceasul

Acesta a condus Unirea Alba Iulia ca președinte, între 1992 și 2000, când s-a remarcat ca un personaj coleric. Mulți dintre fanii echipei își amintesc cum, în timpul unui meci, și-a desfăcut ceasul de la mână și l-a aruncat în arbitru.

Ioan Mărginean s-a născut în data de 13.10.1960, la Cugir, în județul Alba. În cariera de jucător a fost fundaș central și a început cariera de jucător la Metalugistul Cugir, în Divizia B. Are în palmares două Cupe ale României (83, 84) și trei campionate (82,83,84), optimi de finală în Cupa UEFA (IFK Gotenborg în 1983 și semifinală de Cupa Campionilor Europeni în 1984 cu Liverpool.

A debutat în Divizia A pe 27 februarie 1980 în ASA Târgu-Mureș-Dinamo, 0-0, în care a luat nota 8 în Sportul, cel mai important ziar de sport al vremii.

A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport cu specializare în fotbal și un curs de master ”Management sportiv”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax