Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat din partid. REACŢIA liderului liberal Crin Antonescu

Publicat

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia, miercuri, din organizaţia PNL Sector 1. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Cristina Pocora. Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL.

El a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

UPDATE: „De dimineaţă i-am dat un telefon (preşedintelui PNL, Crin Antonescu – n.r.) în sensul celor declarate, să accepte reluarea discuţiilor cu primul ministru, în sensul continuării USL. Răspunsul său a fost unul negativ”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005. În perioada 1993-2004, a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992 secretar executiv al PNL.

Călin Popescu Tăriceanu, alături de Cristian David, Radu Stroe şi Ioan Ghişe s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegaţia Permanentă a PNL. Fostul preşedinte al PNL a fost marţi la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL.

Înaintea acestei discuţii, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marţi şi să revină în USL, el precizând că miercuri dimineaţă a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că doreşte continuarea USL „în actuala formulă”.

„Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare. Am vorbit dimineaţă cu Victor Ponta şi l-am întrebat dacă doreşte să continuăm proiectul USL şi mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. În actuala formă, subliniez. Aşadar, îmi permit să fac un apel către preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care o luat-o ieri şi drept urmare să revină în USL”, a afirmat Tăriceanu.

El a transmis un mesaj direct către liderul PNL, căruia i s-a adresat cu formula „dragă Crin”. „Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele luate în cadrul USL, faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important, susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României”, a declarat Tăriceanu. Tăriceanu a precizat că, după conferinţa de presă, va merge să se întâlnească cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta în mod direct solicitările sale.

La ora 18.00, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut o conferinţă de presă în care s-a referit şi la demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Astăzi a fost o zi specială şi paradoxală pentru Partidul Naţional Liberal. Partidul Naţional Liberal a dovedit încă o dată că îşi doreşte să guverneze nu pentru funcţii.

Toţi miniştrii liberali au demisionat în conformitate cu decizia luată aseară.

Deciziile luate au fost luate de oameni responsabili, nu de un om.

În legătură cu cele întâmplat astăzi aş dori să mă adresez public domnului Ponta: Îi cer primului ministru să ia act de deciziile PNL şi să acţioneze în continuare în baza deciziilor pe care domnia sa le are de luat. Nu serveşte nimănui ca domnul Ponta să încerce în continuare negocieri cu unul-doi oameni care încearcă să obţină funcţii de la domnia sa. Este nedemn

În ce-l priveste pe Tăriceanu, a venit la orele 17 si 8 minute un anunţ privitor la demisia sa. Ceea ce s-a întâmplat azi a fost un lucru fara precedent, trist. A fost un moment trist în istoria PNL, de a vedea un fost preşedinte, respectat în tot partidul, acţionând împotriva unei decizii copleşitoare a partidului, într-o poziţie jenantă de client aspirant la uşa premierului.
Cel mai neplăcut lucru şi cel mai mare deserviciu de imagine pe care l-a făcut PNL a fost că a acţionat împotriva unei decizii copleşitoare, că s-a pus într-o postură ridicolă, oferindu-se mediator în numele nimănui.
A lăsat impresia că PNL ar putea fi un mic partid clientelar. S-a dus la domnul Ponta să ne spună unora dintre noi, haideţi că vă putem da nişte funcţii, putem să rămânem la o bucăţică de putere.
PNL nu a fost niciodată un partid de acest fel, e alcătuit din oameni carne şi oase, mai puternici, mai slabi.
PNL nu a luat niciodată marile sale decizii în funcţie de acest lucru.
Îi rog, îi invit pe toţi membrii PNL, pe toţi liderii săi, care azi, determinând demisia domnului Tăriceanu, au avut o reacţie elegantă dar categorică, să-l ţină minte în PNL pe Tăriceanu ca pe tânarul care apărea în balconul Pieţei Victoriei în 1990, ca pe premierul unei Românii relativ prospere, ca un premier care s-a bătut cu un preşedinte abuziv.
Nu ca pe omul singur care, împotriva partidului, urca azi scările către uşa lui Victor Ponta.
Îl rog public pe premier, fostul nostru aliat, să formeze repede o majoritate, decent, să continue fără alte întârzieri şi complicaţii.
Dacă decizia de a veni marţi, 4 martie, în Parlament, se adevereşte, cred că e o decizie bună. PNL va vota împotrivă, dar România are nevoie foarte repede de un guvern nu cu interimari, stabil, trebuie să ştim cine guvernează, cine susţine această guvernare.
Aceste clarificări sunt absolut necesare, mergem mai departe, cu putere, cu opoziţie.
E foarte bine să avem cât mai repede un guvern cât mai clar definit.
Consider normale discuţiile cu UDMR, cu minorităţi şi sper că marţi vom avea fie un nou guvern, fie vom intra în altă formulă de căutare

surse: mediafax, hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dinu

    miercuri, 26.02.2014 at 18:10

    Bravo! Lasa-i pe miseii si coruptii de PNL-isti si du-te cu Ponta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax