Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul preşedinte ANOFM, Silviu Bian nu poate părăsi încă arestul IPJ

Publicat

Fostul preşedinte al ANOFM a încercat din nou să obţină judecarea în stare de libertate. Tribunalul Bucureşti a avut pe rol, marţi, judecarea dosarului de corupţie în care acesta are calitatea de inculpat. Instanţa a respins, ca neîntemeiată , cererea de liberare provizorie sub control judiciar.

În soluţia publicată pe site-ul Tribunalului Bucureşti, se arată că, la termenul din 10 ianuarie, instanţa „Respinge, ca neîntemeiată , cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BIAN SILVIU”. Inculpatul s-a folosit de dreptul de a face recurs la această încheiere, declarat în 11 ianuarie, respectiv 18 ianuarie.

Următorul termen în dosarul de fond a fost stabilit pentru 31 ianuarie 2012.

La termenul din 13 decembrie 2011, instanţa a amânat judecarea cauzei, în vederea citării unor martori:

„Amână cauza şi acordă termen la data de 10.01.2012 pentru când dispune citarea martorilor Neacşu Ion, Benea Bogdan Cornel, Cătănoiu Nicolae şi Benea Maria. În baza art. 300 ind 2 Cod proc.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului: BIAN SILVIU, menţinând starea de arest a acestuia. Respinge, ca neîntemeiate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi ţara, precum şi cererea de liberare sub control judiciar formulate de acelaşi inculpat. Cu recurs în 24 de ore. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.12.2011”, se arată în minuta pe scurt a judecătorilor.

Bian a încercat marţi, din nou, obţinerea eliberării din arestul preventiv.

Reamintim că Bian a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la începutul lunii noiembrie, pentru mită în firmă continuată. Acesta a fost cercetat în stare de arest preventiv, alături de Alexandra Maria Ţichindelean (director OIPOSDRU din cadrul ANOFM) şi Cristache Ristea (director executiv al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov). Dacă Bian a fost prins în flagrant în timp ce primea 82.000 de lei mită de la subalternii săi de la AJOFM Braşov, Ţichindelean este acuzată că ar fi primit şi ea mită în sumă de 10.000 lei, iar Ristea urmează să răspundă pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, Silviu Bian (fost vicepreședinte al PDL Alba și fost președinte al ANOFM), a fost trimis în judecată pe motiv că a primit mită în valoare de peste 1.000.000 de lei şi 22.000 de euro, în 11 etape, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011. Banii au fost încasaţi de la angajaţii SC „Crownford” SRL, partener în două proiecte cu finanţare europeană. Șpaga reprezenta 25% din costul proiectelor, respectiv cofinanţarea acestora din fonduri proprii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. adina

    miercuri, 11.01.2012 at 09:22

    Pai si? a aflat au ba?

    • Flavia Nicolae

      miercuri, 11.01.2012 at 10:04

      In cursul zilei de astazi va vom anunta. Procesul s-a terminat târziu aseara.

      • luminita

        joi, 19.01.2012 at 12:28

        Suntem in data 19.01.2012 si nu stim daca mai este arestat sau nu !

        Cand aflam ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax