Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul PRIMAR al comunei Lunca Mureşului, Ioan Rusu, găsit cu GÂTUL TĂIAT pe un câmp, lângă mașina personală

Publicat

Ioan Rusu Lunca MuresuluiSUSPICIUNI DE CRIMĂ: Fostul primar al comunei Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, duminică dimineața, cu gâtul tăiat, lângă mașina personală. Procurorii au confirmat că este vorba despre o moarte suspectă.

„Am fost sesizați duminică dimineața că a fost găsită o persoană de sex bărbătesc în Lunca Mureșului fără viață, lângă mașină, cu urme de violență pe corp. La fața locului s-au deplasat procurorul criminalist împreună cu polițiști, care au ridicat probe și au făcut cercetări”, a declarat pentru Alba24, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu.

Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care efectuează cercetări la faţa locului iar medicul legist urmează să stabilească cauza morţii acestuia.

Vezi şi Verdict, CRIMĂ: A fost stabilită oficial cauza morţii fostului primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu. Detalii din dosarul de omor

Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioada 2012 – 2016. A fost inginer agronom, cu doctorat în domeniu, şi a avut funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din Alba. Ca primar, a candidat şi a câştigat în 2012 din partea USL, el fiind la vremea respectivă membru PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Anchetatorii verifică toate ipotezele în cadrul anchetei demarate imediat după sesizare. Cadavrul a fost găsit duminică dimineaţa lângă maşina victimei. Autopsia se va realiza în cursul zilei de duminică.

„Este o moarte suspectă, se efectuează cercetări la faţa locului. Urmează să desfăşoare şi alte cercetări, inclusiv autopsia medico-legală şi se va stabili cauza exactă a morţii”, a spus Marius Ungureanu.

UPDATE: Într-un comunicat transmis redacției Alba24, colegii din organizația PSD Alba se arată șocați de modul tragic în care a decedat  fostul primar

”PSD Alba a aflat cu durere şi tristeţe vestea morţii colegului şi prietenului nostru, Ioan RUSU, fostul primar al comunei Lunca Mureşului.

Suntem şocaţi şi nu putem înţelege cum un om bun, un om corect şi care se opunea mereu violenţei, chiar şi verbale, şi-a găsit sfârşitul într-un mod atât de tragic. Ioan Rusu a fost colegul nostru şi un om de bază pentru PSD în Lunca Mureşului dar, mai înainte de toate, a fost un om dedicat comunităţi sale.

Ioan Rusu şi-a pus, timp de foarte mulţi ani, priceperea şi experienţa în administrarea comunei şi a muncit pentru oamenii din Lunca Mureşului.

În aceste momente de durere, ne exprimăm întreaga compasiune şi solidaritate cu familia colegului nostru şi îi transmitem sincere condoleanţe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”. Comunicatul este semnat de președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.

UPDATE1: Potrivit unor surse neoficiale citate de adevărul.ro, victima ar fi fost ucisă cu opt lovituri de cuţit, în zona gâtului şi abdomenului. Poliţia ar fi găsit asupra sa suma de o mie de lei. Ioan Rusu ar fi plecat de acasă sâmbătă după-amiază, pentru a-i duce bani unui cunoscut, dar nu s-ar fi întâlnit cu persoana respectivă. Soţia a fost cea care a anunţat poliţia, după ce a văzut că nu se mai întoarce la domiciliu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax