Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul primar al comunei Râmeţ, condamnat într-un dosar de corupţie, cu prejudiciu de peste 700.000 lei

Publicat

aurel dan ramet Fostul primar al comunei Rîmeţ, până în 2012, Aurel Dan, a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie referitor la o investiţie locală. Judecătoria Aiud a constatat prejudicierea bugetului primăriei cu peste 700.000 de lei, legat de contractul pentru construirea căminului cultural din localitate.

Decizia Judecătoriei Aiud a fost pronunţată în 12 februarie, însă nu este definitivă. Pedeapsa decisă de prima instanţă pentru fostul primar Aurel Dan este de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, pentru abuz în serviciu şi fals intelectul (7 acte materiale).

Alături de acesta au mai primit pedepse cu suspendare sub supraveghere fostul contabil al instituţiei, Ioana Laura Săsărean (abuz în serviciu – 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 3 ani), Marius Mircea Achim – diriginte de şantier al lucrării (3 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani).

Vasile Daniel Isăilă, reprezentant al firmei care a câştigat contractul pentru lucrare, a primit pedeapsă cu executare, 4 ani şi 2 luni de închisoare pentru patru infracţiuni: complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare.

Şi Ioan Alin Poantă a fost condamnat la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile cu suspendare pe o perioadă de 3 ani, în cazul acestuia infracţiunile fiind de complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Firma se numeşte Ovas Construct Ro SRL Cergău.

Cei cinci au fost trimişi în judecată în 2014 pentru infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la fals intelectual, delapidare. Contractul de modernizare a Căminului Cultural din Rîmeţ trebuia finalizat în 2009, dar firma a oprit lucrările pe motiv că nu a fost plătită. Banii, însă, au fost viraţi de Primăria Râmeţ încă din decembrie 2008. Prin urmare, firma a încasat banii dar nu a mai realizat lucrările la care s-a angajat prin contract. Paguba în bugetul Primăriei Rîmeţ se ridică la suma de circa 711.000 lei.

“Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Primăria Comunei Râmeţ şi obligă în solidar inculpaţii Dan Aurel, Săsărean Ioana Laura, Achim Marius Mircea, Isăilă Vasile Daniel la plata sumei de 711.481.68 lei reprezentând despăgubiri materiale”, se precizează în minuta deciziei de la Judecătoria Aiud.

Căminul cultural din Râmeţ rămâne încă la faza de proiect.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax