Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fostul primar de la Ocna Mureş, Augustin Drăguţ susţine că se va redeschide spitalul din oraş

Publicat

Într-un mesaj publicat pe blogul său personal şi transmis pe adresa redacţiei, fostul primar de la Ocna Mureş, Augustin Drăguţ precizează că, în urma unei audienţe la Ministerul Sănătăţii, a primit promisiuni că spitalul din oraş va fi redeschis.

„În data de 15 mai 2012, am fost primit în audienţă de domnul ministru Vasile Cepoi, titular al Ministerului Sănătăţii, unde am prezentat situaţia Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş şi a Centrului Balnear pe care dorim să îl construim în oraşul nostru.

În urma discuţiilor purtate, domnul Ministru Vasile Cepoi a dispus următoarele:

Formarea unei comisii de evaluare care, în cursul săptămânii viitoare, va evalua starea aparaturii medicale şi a clădirii Spitalului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se emită ordinul de refinanţare şi redeschidere a Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş.

În următoarele 14 zile, să se emită avizul de legalitate pentru finanţarea proiectelor pentru construirea centrului balnear din Ocna Mureş, pe amplasamentul actual al Spitalului de recuperare”, arată Augustin Drăguţ.

Reamintim că spitalul din Ocna Mureş a fost închis în aprilie anul trecut, în contextul desfiinţării mai multor unităţi medicale din judeţ, pe fondul reducerilor de cheltuieli în sistemul de sănătate. În oraş funcţionează un centru de permanenţă ccu 16 medici care acordă asistenţă locuitorilor din zonă. Închiderea spitalului a constituit subiect de nemulţumiri şi proteste în rândul localnicilor, care sunt nevoiţi să parcurgă distanţe până la Aiud ori Alba Iulia pentru consultaţii de specialitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax