Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul primar din Ocna Mureș, Augustin Drăguț contestă ordinul prin care a fost suspendat din funcție

Publicat

Fostul primar din Ocna Mureș, Augustin Drăguț, suspendat din funcție în urmă cu două săptămâni, de prefectul din guvernul anterior, Ștefan Bardan, a trimis luni dimineață o contestație la sediul Instituției Prefectului. Reamintim că motivaţia pentru care Drăguţ şi-a pierdut funcţia ţine de faptul că a părăsit PNȚCD (partidul de pe listele căruia a devenit primar) şi a trecut la PNL. Drăguț ar mai putea rămâne primar doar în cazul în care Ministerul Administrației și Internelor va revoca ordinul, iar instanța va suspenda aplicarea lui.

Prefectul Județului Alba, Dan Simedru a vorbit despre situația primarului demis, Augustin Drăguț: „Ne vom apleca asupra contestației. S-au depus și alte documente, în așa fel încât cred că acum dosarul este complet. Mie îmi pare rău că aceste documente care sunt depuse acum, în această contestație, nu au fost la dosar și atunci când s-a luat decizia de a fi suspendat; pentru că, dacă aceste documente erau la dosar atunci, sunt convins că domnul prefect Bardan nu ar fi semnat ordinul respectiv. Suntem în fața unei situații împlinite: ordinul și-a produs efectele juridice, trebuie să luăm de acum înainte deciziile legale. Există două variante: Ministerul Administrației și Internelor poate revoca ordinul, dacă va considera că este ilegal și instanța de judecată poate suspenda aplicarea ordinului. În cazul acesta, Augustin Drăguț nici măcar nu a fost întrebat sau audiat, pentru că, dacă se întâmpla acest lucru, s-ar fi aflat că dânsul era într-o situaţie legală, având în vedere că a fost exclus din PNȚCD”, a precizat Simedru.

Potrivit prefectului Dan Simedru, reacția întârziată a lui Augustin Drăguț se explică prin faptul că ordinul prefectului a fost trimis prin poștă, „a ajuns târziu la Ocna Mureș, a mai fost preluat prin 2-3 mâini de angajații de acolo și a ajuns la cunoștința primarului doar la sfârșitul săptămânii trecute”.

Pe lângă primarul din Ocna Mureș, mai sunt câțiva primari în această situație. Este vorba despre primarii din localitățile Sohodol, Poșaga, Mihalț, Șpring, Doștat, care au trecut de la partidele de pe listele cărora și-au câștigat funcțiile în 2008, la alte partide. Dintre aceștia, doar secretarul comunei Șpring a reacționat la solicitarea de lămuriri adresată de Instituția Prefectului și a dat un răspuns, potrivit prefectului, „incomplet, total nesatisfăcător, pe baza căruia nu putem să luăm niciun fel de decizie. Am și trimis înapoi o adresă pentru clarificări”.

Citiți aici ordinul prefectului, prin care a fost suspendat primarul orașului Ocna Mureș, Augustin Drăguț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax