Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul primar din Vințu de Jos și fostul contabil-șef scapă de un dosar penal pentru delapidare. Faptele s-au prescris

Publicat

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia au dispus, joi, încetarea procesului penal într-un dosar care îi privește pe fostul primar şi pe fostul contabil-şef din cadrul Primăriei comunei Vinţu de Jos. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru câte şapte fapte de delapidare.

Cei doi erau acuzaţi că şi-au însuşit bani proveniţi din sponsorizări acordate administraţiei locale.

Faptele acestora s-au prescris, iar acţiunea primăriei, care era parte civilă în dosar, a fost respinsă.

”În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen. va dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Vlad Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare (…) – 7 acte materiale – în dauna persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos. (…)

În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen. va dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Groza Valentin Nicolae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare (7 acte materiale) în dauna persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos. (…) respinge ca inadmisibilă acţiunea civilă formulată de Primăria Vinţu de Jos”, se arată în soluţia pe scurt, publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Completul care a judecat dosarul a dispus confiscarea sumei de 6.000 lei de la inculpatul Vlad Gheorghe, fost primar al comunei Vinţu de Jos, şi a sumei de 25.000 lei de la inculpatul Groza Valentin Nicolae, fost contabil şef în Primăria Vinţu de Jos.

Fiecare dintre cei doi va trebui să plătească câte 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Primarul Vlad Gheorghe şi contabilul Groza Valentin Nicolae au fost trimişi în judecată în februarie 2019 pentru delapidare.

Fostul primar din Vințu de Jos și directorul economic, trimiși în judecată pentru delapidare

”În cursul anului 2012, în calitate de primar al comunei Vinţu de Jos din jud. Alba la data comiterii faptelor, inculpatul V.G. şi-a însuşit, în interesul său, sumele de 3.000 lei şi 3.000 lei oferite cu titlu de sponsorizare pentru evenimente socio-culturale organizate de primărie de către două societăţi comerciale în baza a două contracte de sponsorizare şi a chitanţelor aferente, cauzând persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos un prejudiciu în cuantum total de 6.000 lei.

În perioada 2012 – 2014, inculpatul V. G a semnat în calitate de primar cinci contracte de sponsorizare încheiate între Primăria Comunei Vinţu de Jos şi o societate comercială, în baza cărora inculpatul G.V.N., în calitate de contabil şef, şi-a însuşit fără drept suma de 18.000 lei, participând la cauzarea persoanei vătămate Primăria Comunei Vinţu de Jos a unui prejudiciu în cuantum de 18.000 lei”, preciza rechizitoriul întocmit atunci de către procurori.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 26.01.2023 at 22:15

    Fraţilor de dincolo, veniţi în Romania, hoţiţiţ cât puteţi că vă judecă până se prescrie. Legi serioase.

  2. vasi

    vineri, 27.01.2023 at 09:32

    Hotii tot la conducere vor fii din totdeauna, oare nu s-a filmat nici un episod din las fierbinti in vintu de jos , poate o sa para si un serial cu las vintu de jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax