Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a pierdut la Curtea de Apel Alba Iulia procesul cu Ministerul Justiției

Publicat

l

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a pierdut procesul cu Ministerul Justiției la Curtea de Apel Alba Iulia.

Magistrații instanței au respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de Augustin Lazăr, în care acesta a cerut ca Ministerul Justiției să îi ofere fostului procuror daune de un leu și să posteze pe site-ul propriu un comunicat în care să îşi ceară scuze public pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea managerială a acestuia.

Decizia în acest proces a fost dată de magistrații instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia, în 6 noiembrie. Aceasta nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă: Respinge, ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Recursul se depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedură Civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 06 Noiembrie 2019”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel Alba Iulia.

Reamintim că Augustin Lazăr în luna aprilie, prin apărătorul ales a inițiat o acțiune în instanță în care solicita daune morale de 1 leu şi obligarea Ministerului Justiţiei de a publica pe site-ul propriu un comunicat în care să îşi ceară scuze public pentru ceea ce scrie în raportul privind activitatea sa managerială.

De asemenea, fostul procuror general a solicitat  anularea raportului de evaluare. „Am solicitat, e vorba de repararea adusă reputaţiei profesionale a dânsului, daune morale de 1 leu, respectiv obligarea Ministerului de a publica un comunicat pe site-ul propriu prin care să-şi ceară scuze pentru ceea ce scrie în raport”, declara avocatul lui Augustin Lazăr, pe holul Curții de Apel Alba Iulia, la momentul depunerii acţiunii.

CITEȘTE ȘI: Procesul dintre Augustin Lazăr și Ministerul Justiției s-a terminat la Alba Iulia din cauza lipsei de interes în dosar

Un alt proces dintre cele două părţi, prin care Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie, a rămas fără obiect, după ce fostul procuror a ieşit la pensie, la sfărşitul lunii aprilie 2019.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax