Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fostul şef al Complexului de Vinificaţie Jidvei, judecat în dosarul motorinei falsificate

Publicat

UPDATE: Judecarea dosarului motorinei falsificate cu privire la inculpatul Toader Ignat a fost amânată, la cererea avocatului apărării. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 24 februarie 2011.

Fostul şef al Complexului de Vinificaţie Jidvei, Toader Ignat a fost prezentat, joi, magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia pentru a judeca apelurile declarate de părţi în dosarul motorinei falsificate. Reamintim că, în acest dosar, în data de 18 octombrie 2010, Toader Ignat a fost condamnat de către Tribunalul Alba la 10 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune în forme agravante.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Toader Ignat este acuzat că, prin intermediul societăţii comerciale “Stoian Ignat” SRL din Căpâlna de Jos, la care avea calitatea de asociat unic şi administrator, a pus în vânzare, la benzinăria amplasată în comuna Jidvei, o serie de combustibili falsificaţi, vânduţi către clienţi ca benzină şi motorină. Combustibilii nu erau destinaţi funcţionării motoarelor autovehiculelor şi nu erau purtători de accize şi de taxe de drum, astfel că diferenţa până la preţul real intra în buzunarele „întreprinzătorilor”. Din actele depuse la dosar se arată că o mare parte din utilajele agricole, autocamioanele, autoturismele şi vehiculele care funcţionau pe benzină şi motorină din zonă au suferit defecţiuni.

Totalul pagubelor din dosarul motorinei falsificate se ridică la suma de 22,5 miliarde lei vechi.

Toader Ignat este condamnat şi în alte trei dosare penale, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, abuz de încredere şi pentru însuşirea fără drept a desenelor sau modelelor industriale, respectiv înregistrarea unor etichete şi denumiri de vinuri care aparţineau altei societăţi comerciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax