Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul şef al Poliţiei Şibot, Ioan Traian Neagu, ACHITAT definitiv în dosarul de corupţie. Hotărâre la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

politia sibot Fostul şef al postului de poliţie din comuna Şibot, Ioan Traian Neagu, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia, într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupţie. Are de plătit însă o amendă administrativă de 1000 de lei. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru că a eliminate din registru o plângere formulată de un localnic care reclamase un furt de stupi.

Ioan Traian Neagu, fost şef al postului de poliţie din comuna Şibot, a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru fapte de corupţie.

Agentul şef Traian Neagu a fost judecat pentru abuz în serviciu, sustragere şi distrugere de înscrisuri şi participaţie improprie la fals material în înscrisuri oficiale. Procurorii au stabilit că acesta a determinat o poliţistă care îi era subordonată să şteargă din registrul de lucrări o plângere privind furtul unor stupi, formulată de un bărbat. Fapta s-ar fi petrecut în 5 noiembrie anul trecut. Apoi şeful de post a luat plângerea şi declaraţia bărbatului, iar în registru, la numărul de dosar atribuit plângerii, a înregistrat altceva.

Traian Neagu a fost schimbat din funcţia de la Şibot şi a fost pus la dispoziţia IPJ Alba.

La termenul din 12 mai, Tribunalul Alba a decis achitarea inculpatului în baza articolului 18, indice 1 din Codul Penal şi aplicarea unei amenzi administrative în valoare de 1.000 de lei. Decizia a fost atacată, iar Curtea de Apel Alba Iulia a decis să păstreze achitarea inculpatului, pe motiv că fapta nu constituie infracţiune.

Potrivit Codul Penal, “nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă prin atingerea minimă adusă uneia din valorile apărate de lege şi prin conţinutul ei concret, fiind lipsită în mod vădit de importanţă, nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.

La stabilirea în concret a gradului de pericol social se ţine seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi de persoana şi conduita făptuitorului, dacă este cunoscut.

În cazul faptelor prevăzute în prezentul articol, procurorul sau instanţa poate aplica una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax