Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, amenințat cu judecata de Berbeceanu, după ce a lansat mai multe acuzații pe un post TV național


Publicat

berbeceanu tarnuFostul șef al BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, i-a solicitat fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să își retragă acuzațiile pe care le-a făcut în urmă cu câteva zile, pe un post național de televiziune, în caz contrar urmând să îl acționeze în judecată. Berbeceanu este nemulțumit că o serie de alte publicații au preluat acuzațiile fără să îi ceară punctul de vedere și a spus că banii obținuți de la Tarnu vor fi folosiți pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională. 

În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de polițiști din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole și a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracțional. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”. De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foști șefi ai unor instituții foarte puternice din Alba.

Recent, Tarnu a făcut o serie de acuzații grave pe un post de televiziune național, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât și pe fostul său șef, Florian Coldea. Ca urmare a ieșirii publice a acestuia, Berbeceanu i-a solicitat să-și retracteze acuzațiile, pe care le-a calificat drept ”defăimătoare” și ”mincinoase”, în termen de cinci zile. Potrivit lui Berbeceanu, banii pe care i-ar obține de la Tarnu, i-ar folosi pentru trei burse de jurnalism, ai căror beneficiari ar trebui să se angajeze că vor respecta deontologia profesională.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Liviu S.

    joi, 07.09.2017 at 19:12

    Acest Berbeceanu care se pretinde a fi un „om inocent”, are o părere foarte bună, adesea exagerată şi nejustificată, despre sine însuşi, despre valoarea şi importanţa sa. Un tip de „om” care nu acceptă decât raționamentele sale și nu contează dacă are dreptate sau nu. În dosarul „Utilajele” nimeni avut curiozitatea să verifice dacă Berbeceanu a respectat normele de procedură penală. Acest „om” a desfășurat activități de cercetare penală în dosarul „Utilajele”, construnind probe pe bază de supoziţii, în baza unor declaraţii mincinoase, obținute neloial, şi a formulat prezumţii de culpabilitate. Mai mult decât atât, acest Berbeceanu „un etalon al cinstei și corectitudinii”, a fost audiat în calitate de martor la Înalta Curte de Casație și Justiție, ocazie cu care a declarat aspecte necorespunzătoare adevărului în ceea ce mă privește, prin care a susținut „mizeria judiciară” fabricată de el însuși în calitate de anchetator în cursul urmăririi penale. În prezent, acest Berbeceanu se acunde după decizia definitivă a Curții Supreme, în care am fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte pe care nu le-am comis. Dar pentru el nu contează că propriile acţiuni au distrus aproape tot ce contează pentru un om căruia i s-au fabricat probe și a declarat mincinos, pentru a fi „executat”. Traiane, stai calm, că nu trebuie să răspunzi în fața unei persoane condamnate definitiv de Curtea Supremă în baza unor probe fabricate de tine în cursul urmăririi penale și a mărturiei mincinoase care te caracterizează. Aceste „mizerii judiciare” le-am făcut publice pe pagina de Facebook Acuzații fabricate de Traian Berbeceanu să vadă toată lumea care este interesată de acest subiect, cine este cu adevărat acest superpolițist denumit „Cattani de România”.

  2. jean valjean

    joi, 07.09.2017 at 22:42

    Cazul cu „magnetii” de la Hunedoara… achitati de Curtea de Apel Alba … maaaare caz. Cel mai prost caz lucrat vreodata. oameni nevinovati inchisi si anchetati luni de zile. Pentru nimic. In acel dosar Laura si Traienut au arestat 40 de persoane si le-au tinut in demisol la Politia Deva. Claie peste gramada… Ce mai injurau toata ziua politistii de prin curte… Imi aduc aminte ziua achitarii, cand „magnetii” au stat o ora in fata institutiei si au injurat si amenintat voalat pe fiecare politist ce intra sau iesea din curte. Actiune de mare succes. Atunci organele respective au spus ca instanta din Alba e ffffff corupta. Ma rog… Dreptate facuta tot asa pe supozitii, pe aducerea la argumente a faptelor. Lucrare de procurori si organe de dupa 89, in spiritul de inainte de 89. Hai sa ii facem pe toti sa recunoasca ce vrem noi, ca daca recunosc singuri atunci, in fata judecatorului, nu mai functioneaza prezumtia de nevinovatie. Smecherie de doi lei….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un ȘACAL a atacat o stână de oi, la Ocna Mureș. Șase oi au fost sfâșiate de animal, în timpul nopții

Publicat

Mai multe oi de la o stână din zona oraşului Ocna Mureş au fost atacate de şacal, animal care şi-a făcut prezenţa pe teritoriul judeţului Alba în urmă cu peste un deceniu.

Coordonatorul tehnic al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir, a declarat, miercuri, că şase oi de la un staul din zona Ocna Mureş au fost atacate de un şacal, trei dintre ele fiind omorâte, iar trei rănite.

Atacul a avut loc pe timp de noapte.

Identificarea animalului s-a făcut pe baza urmelor lăsate pe sol şi observate a doua zi şi, de asemenea, pe modalitatea de atac, respectiv pe sfâşierea ovinelor, a explicat Felix Bogdan Dragomir.

Acesta a menţionat că pe fondul de vânătoare în cauză a fost alocată o cotă de extragere de 3 şacali, lucru care s-a realizat.

Atacul asupra oilor arată faptul că sunt mult mai mulţi şacali în zona respectivă.

Dragomir a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu oile atacate.

Şacalul şi-a făcut simţită prezenţa în sudul ţării în urmă cu câteva decenii, fiind depistat în anul 2009 şi în judeţul Alba.

Un astfel de animal a fost vânat accidental atunci în zona Cricău, fiind confundat cu o vulpe, dovedindu-se ulterior că era şacal.

Citește și: FOTO: Apariție rară la câțiva kilometri de Alba Iulia. Șacal fotografiat în zona Hăpria – Straja

Apoi, alţi doi-trei şacali au fost vânaţi în anii următori tot în apropiere de Alba Iulia, pe fondurile cinegetice de la Berghin, Straja. Un alt şacal a fost lovit mortal pe DN7 (E68), la Balomir.

Se bănuieşte că, cel mai probabil, şacalii au apărut în Ardeal venind pe Mureş, din Ungaria.

Surse: Bogdan Dragomir, Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ce a pățit un român din Alba Iulia, stabilit în Germania, când a încercat să-și schimbe pașaportul cu o lună înainte de expirare

Publicat

pasaport

Un cetățean din Alba Iulia, care locuiește în Germania, a transmis pe adresa redacției o serie de nemulțumiri pe care le are în raport cu autoritățile românești.

Acesta a încercat să își schimbe pașaportul, pe cale să expire. 

S-a dovedit însă a fi o misiune imposibilă.

Mai jos, mesajul acestuia, trimisă redacției Alba24:

„În sfârșit, cu ce să încep?

În data de 06.05.2021 am constatat că pașaportul meu (cu rezidență în Germania) expiră la data de 16.06.2021.

Evident că prima dată am sunat în România, să întreb ce opțiuni am. Am sunat la Alba Iulia, la pașapoarte.

”Da”… așa mi s-a răspuns în România la o instituție. Plus minus, mă așteptam. Asta e. Deloc serviabil stimabilul.

Următorul telefon a fost la Consulatul Român din München. După o lungă perioadă de așteptare, cu un robot IMBECIL și după multe taste apăsate am intrat pe linia de așteptare. Eram al șaselea la rând.

În sfârșit, am vorbit cu o doamna, mi s-a comunicat ce acte trebuie să pregătesc și am fost înștiințat că voi primi un email cu toate informațiile necesare. Zis și făcut. Am primit email-ul, cu linkuri, conturi de creat…

Am completat tot ce era necesar, online, după care urma să îmi fac programare.

Toate acestea s-au întâmplat în 06.05.2021. Surpriză… Nu sunt disponibile programări până în…atenție, 30.06.2021.

Am intrat în panică, evident. Nu am putut să cred ce citesc pe internet, pe site-ul Consulatului Român la München.

Următoarea zi, 07.06.2021, am sunat iarăși. Să întreb de ce nu pot face programare ”on line” și să încerc să fac telefonic. Evident, după alte 45 de minute petrecute la telefon, apăsând taste pentru aceleași întrebări imbecile, am reușit să vorbesc cu o duduie.

Mi s-a comunicat încă odată că nu sunt programări disponibile și că trebuie să aștept. Nu am putut să cred că în 2021, nu poți obține o programare online, chiar și peste 3 luni, dar ăsta este sistemul românesc.

Am sunat la ambasada, la Bonn, să obțin mai multe informații. Să întreb ce e de făcut dacă eu nu obțin o programare până îmi expiră pașaportul. Același răspuns, să așteptați.

Singura varianta primită de la München și Bonn a fost să intru ZILNIC pe site și să tot încerc, poate poate renunță cineva și primesc și eu programare.

Mi-am permis să sun și la minister (MAE), să întreb ce se întâmplă. De ce nu pot face o programare, chiar și peste 3-6 luni.

Mai mult de atât, bugetarul de la București mi-a reproșat că m-am trezit prea târziu, în 06.05.2021 că urmează să îmi expire pașaportul în 16.06.2021.

”Nu aveți ce face decât să așteptați, poate obțineți o programare. Mai încercați”.

Nu pot să cred că în 2021 sistemul funcționează atât de PROST!!!

Mai jos atașez mesajul care apare pe site în momentul în care vreau să fac programare.

”Nu sunt locuri libere în perioada solicitată. Deoarece este posibil că unele persoane să renunțe la programări, vă sugerăm să verificați periodic disponibilitățile existente.

Programul de lucru cu publicul este momentan configurat până la data de 30.06.2021. Pentru a vă programa ulterior datei de 30.06.2021, vă rugăm să reveniți mai târziu.
Serviciul consular solicitat se efectuează numai pe bază de programare online pe www.econsulat.ro.”

Mesajul ăsta apare indiferent de data pe care o selectezi.

Cu alte cuvinte din data de 16.06.2021 nu mai dețîn un act de identitate valid, nu mai pot circula între satele mebre UE, și pe toți îi doare-n…

Mai încercați…

Sunt în Germania din 2010 și până luna asta nu m-am gândit NICIODATĂ să aplic pentru cetățenie. Nu m-a interesat. În urma discuțiilor și interacțiunilor cu sistemul romanesc m-am decis. Am să aplic pentru cetățenie.

DE CE?!? Doar că să nu mai am NIMIC de-a face cu statul român. E trist dar asta e realitatea.

Când un cetățean român se gândește la cetățenia statului de domiciliu doar pentru a evita interacțiunea cu sistemul românesc e de plâns.”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un proprietar de oi din Alba, obligat de instanță să plătească daune după ce animalele au distrus 8 hectare cultivate cu grâu

Publicat

oi ovine

Un bărbat din Alba, proprietar de ovine, a fost obligat de instanța de judecată să plătească daune unei societăți comerciale după ce oile sale au distrus aproape 8 hectare de teren agricol ce aparținea firmei în cauză. 

Mai exact, firma deținea în 2019 un teren agrar de aproximativ 30 de hectare, în satul Heria, din județul Alba. Potrivit motivării instanței, ”pe acel teren s-au efectuat lucrări de pregătire pentru însămânțare, iar ulterior în lunile septembrie – octombrie pe întreaga suprafață a fost cultivată sămânță din planta Triticale, ce reprezintă un produs hibrid de grâu și secară.

În condiții normale, această plantă ajunge la maturitate după trecerea unei perioade de aproape un an de zile și poate fi recoltată în luna iulie 2020”, se arată în documentul citat.

La sfârșitul anului, un angajat al firmei s-a deplasat la terenul agricol pentru a efectua anumite verificări, însă odată ajuns acolo a constatat faptul că pe suprafața cultivată au pătruns în număr mare de oi, care au provocat distrugerea culturii prin pășunare.

Paguba produsă astfel este de o mare însemnătate pentru reclamantă întrucât suprafața afectată în acest mod este de aproximativ 7,5 ha din totalul de 30 de hectare.

În urma verficărilor realizate de polițiști proprietarul animalelor a fost identificat.

Acesta a fost acționat în instanță de firma care deținea terenul, firmă care a cerut daune pentru distrugerile provocate de materiale.

Un proces în civil a început pe rolul Judecătoriei Aiud, iar o primă sentință a fost dată pe 5 aprilie 2021.

Magistrații Judecătoriei Aiud l-au obligat pe proprietarul oilor la plata a ”sumei de 11.400 lei reprezentând despăgubiri pentru pierderea efectiv suferită și a sumei de 20.019,36 lei despăgubiri pentru beneficiul nerealizat. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 6186 lei, din care 1781 lei taxă judiciară de timbru, 2.900 lei onorariu expert, 20 lei taxă judiciară dosar și 1485 lei onorariu expert dosar.

Sentința Judecătoriei Aiud nu a fost definitivă.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Ruta dinspre Blaj spre Sibiu, prin Șeica Mică, închisă până la toamnă din cauza unor lucrări executate de CJ Sibiu

Publicat

Locuitorii din Blaj care se deplasează spre și dinspre Sibiu, prin Șeica Mică, vor fi nevoiți, de joi, să ocolească prin Copșa Mică.

Consiliul Județean Sibiu anunță că circulația rutieră de pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică se închide în perioada 13 mai – 15 septembrie 2021, din cauza lucrărilor ample care se vor realiza, cu utilaje voluminoase, pentru refacerea zidului de sprijin, pe porțiunea afectată de calamități.

Măsurile de restricționare a circulației se aplică până când se vor finaliza lucrările de consolidare, în valoare de peste 2 milioane de lei, respectiv până la mijlocul lunii septembrie 2021, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Sibiu.

Sursă: Radio Blaj

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate