Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul șef al trupelor americane din Europa: Rusia ar putea testa capacitatea de apărare a NATO printr-o invazie în România

Publicat

Benjamin (Ben) Hodges, general în retragere şi fost şef al armatei americane din Europa, avertizează că retragerea militarilor SUA din Europa este riscantă deoarece Rusia ar putea profita de discordia din NATO pentru a-i testa capacitatea de apărare.

Wall Street Journal a scris săptămâna trecută că președintele Trump ar vrea să retragă 9.500 de militari din Germania (aproximativ 30% din trupele americane staționate în această țară).

„Dacă ei consideră că nu suntem solidari, ar putea decide să lanseze o invazie în România sau în (statele) baltice şi să ameninţe cu folosirea armei nucleare pentru a vedea cum răspundem noi”, a declarat Hodges într-un interviu pentru ediția duminicală a ziarului britanic The Times, preluat de Rador.

Hodges, un bun cunoscător al situației militare din Europa și din zona extinsă a Mării Negre, a avertizat și în 2019 că NATO trebuie să-şi concentreze eforturile pe securizarea Mării Negre, arătând că în caz contrar, în câţiva ani, Rusia ar putea să invadeze Odessa în Ucraina şi apoi România.

Casa Albă nu a confirrmat oficial decizia privind retragerea militarilor din Germania, dar informația a fost confirmată joia trecută de Richard Grenell, loialist al lui Trump care s-a retras de curând din funcţia de ambasador la Berlin pentru a-şi asuma un rol important în campania pentru realegerea lui Trump.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax