Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul viceprimar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, atacă actuala conducere a Primăriei: ”oameni neserioși, slab pregătiți”

Publicat

g

Fostul viceprimar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, atacă actuala conducere a primăriei și pe foștii săi colegi de partid, Gabriel Pleșa și Emil Popescu, pe care îi cataloghează ”oameni neserioși, slab pregătiți”.

Voicu Paul care în urmă cu doi ani a pierdut alegerile locale în fața lui Gabriel Pleșa spune că cei de la conducerea instituției nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele începute în vechea adimistrație. 

Mai mult de atât, acesta spune că Pleșa, Popescu și cei care conduc alături de ei Primăria, confundă ”administrația cu tăiatul de panglici, sesiuni foto și „reprezentat” orașul în diverse delegații”.

Voicu Paul după ce a pierdut alegerile cu PNL Alba Iulia, în fața fostului viceprimar Gabriel Pleșa care a candidat din partea USR, a fost angajat la APA CTTA Alba Iulia.

Înainte de alegerile din 2020, Pleșa și Popescu au plecat in PNL și s-au înscris în USR, partid cu care au câștigat alegerile locale pe un val de simpatie de care dispunea noua formațiune politică în acel moment, dar și pe un vot împotriva vechii conduceri a Primăriei Alba Iulia.

Ce spune fostul viceprimar despre actuala conducere a primăriei

”La puțin peste doi ani de la alegeri, încep să se vadă cu adevărat rezultatele noii conduceri din Primăria Alba Iulia. E trist ce se întâmplă și nu-mi face nici o plăcere să spun „v-am zis eu”. N-aș fi crezut vreodată că „oamenii noi”, cum se alintau înainte de alegeri, nu vor reuși să țină lucrurile măcar pe o linie de plutire, măcar să nu strice ce au găsit deja construit.

Primăria Alba Iulia a fost una dintre cele mai performante primării din țară. Toți cei cu care am lucrat sunt profesioniști, oameni care ani la rândul au dovedit că se poate face performanță în administrația locală. Dacă are cine să le dea azimutul și, mai ales, puterea exemplului.

Am auzit destule lamentări de genul „grelei moșteniri”. Că noi am lăsat, că de la noi a pornit, câte-n lună și în stele… Total aiurea și fără nicio scuză! Și atunci se lucra cu bani europeni, și atunci aveam mai multe fronturi deschise, dar absolut tot s-a FINALIZAT la timp! Alba Iulia a fost un exemplu și etalon pentru tot ce înseamnă performanță în administrație.

Din păcate, oricât de bine pregătiți ar fi angajații instituției, acei oameni care formează motorul întregului aparat administrativ, cât timp la conducere se află oameni neserioși, slab pregătiți, oameni care nu înțeleg că între vorbă și faptă stau multe ore de muncă, totul riscă să se ducă de râpă.

Tot ce s-a construit în două decenii riscă să dispară în haosul creat de niște oameni care pur și simplu confundă administrația cu tăiatul de panglici, sesiuni foto și „reprezentat” orașul în diverse delegații.

Poziția colegilor din PNL cu privire la buget este absolut corectă. Nu este deloc situația ideală, însă mă bucur să văd că există, în sfârșit, o poziție clară față de amatorismul care s-a cocoțat în vârful primăriei.

Am studiat proiectul de Buget pentru 2023 și nu pot spune decât că un vot pentru așa ceva înseamnă complicitate la incompetență. Un astfel de buget nu poate fi asumat de niciun om care are cât de cât experiență în administrație. Fanteziile și visele nu pot ține loc de pregătire și planificare.

Este pentru prima dată, de când, în Alba Iulia, au apărut proiectele cu finanțare europeană, când albaiulienii riscă să pună banii de la ei!

Cu toate prelungirile date de la semnare, din 2018, nu s-a putut mai mult! În fapt, ambele mari proiecte de mobilitate urbană aprobate cu cinci ani în urmă și preluate „la cheie” de actuala conducere a Primăriei, riscă să rămână în aer, nefinalizate, să lase orașul într-un șantier fără orizont de finalizare.

În varianta prezentată spre adoptare, actualul proiect de Buget nu prevede nimic în acest sens, nu asigură resursele necesare pentru implementare, nici măcar în ce privește cofinanțarea asumată. Asta ca să nu mai vorbim că un ordonator de credite responsabil s-ar fi asigurat că există resurse și surse de finanțare și pentru cel mai pesimist scenariu, acela în care primăria va trebui să suporte din bani proprii finalizarea lucrărilor.

Pe lângă această mare problemă, proiectul de buget are mult, extrem de multe carențe, de la investiții inutile și până la chestiuni necesare care lipsesc cu desăvârșire.
Sper ca toată această compunere de cifre, că proiect de Buget nici nu-i pot spune, va fi amendată de colegii din PNL și Consiliul Local.

Sper că totul va fi refăcut, în cel mai scurt timp, în mod corect, realist, ținând cont de prioritățile orașului, de resursele disponibile și care mai pot fi atrase, cu ținte asumate și realizabile.

Încă o dată, salut decizia colegilor din PNL de a pune piciorul în prag și a nu lăsa orașul pradă amatorismului care și-a făcut loc în fruntea primăriei.

Sper, totodată, ca cel care conduce primăria să aibă înțelepciunea, măcar în al 12-lea ceas, să-i asculte, mai mult de câteva minute, pe profesioniștii din aparatul

administrativ, să se consulte cu colegii mai experimentați, astfel ca orașul să aibă un Buget realist, cu priorități clare și cu obiective realizabile”, a scris Voicu Paul pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Horsa Ionut

    luni, 30.01.2023 at 10:42

    Ce este trist e faptul că fostul viceprimar împreună cu întreg PNL-ul nu pun și nu cred ca au pus vreodată în față nevoile cetățenilor din Alba Iulia. A nu vota un buget este egal cu a bloca toată comunitatea. Modul în care refuză bugetul, fără măcar să fi avut bunul simț să participe la dezbaterea publică, spune multe despre caracterul lor de oameni si de politicieni. Rușine PNL Alba.

  2. pilu

    luni, 30.01.2023 at 11:43

    Omule, cel mai nepregătit ai fost tu. Ca dovadă pierderea alegerilor. Păi după atâtea tărăşenii împreună cu Stalin era clar că sunteţi perimaţi. Iar ceea ce critici cu vehemenţă făceaţi voi, PDL-iştii, că liberali sunteţi doar vopsiţi. S-a mai deşteptat lumea, s-au prins că sunteţi o adunătură de gulgutieri, ca dovadă, votul. Şi acum te-au primit să freci menta la APA CTTA, cuibul vostru de rămaşi pe drumuri, cu salarii enorme, că albaiulianul plăteşte orice mărire de tarif nejustificată sub girul CJ Alba, tot un cuib ca şi voi.

  3. Popa marcel

    luni, 30.01.2023 at 12:39

    Cu asemenea tactici nu câștigi o primărie.Dumitrel joacă murdar ca tot pnl-ul.Ne mai mirăm că suntem coada Europei.

  4. Stalin

    luni, 30.01.2023 at 13:06

    Nevasta lui Dumitrel de la CJA este directoare resurse la apa ctta alba pe salar foarte mare si Dumitrel voteaza pretul la apa si salari si dna doarme 😉 toti din primarie au rude si neamuri si matusi la conducere , sunt prost pregatiti doar cheltuie banu public puturosi !

  5. vasi

    luni, 30.01.2023 at 15:07

    Cum dintr-o data sunt nepregatiti ca doar tot aceiasi oameni sunt in primarie , ca doar nu s-a dus primaru si viceprimaru sa faca actele pentru fonduri ei doar semneaza ‘ CA PRIMARU’ in rest functionarii fac tot si care sunt acoloo de 100 de ani. si in ce priveste postul lui Dumitrel inca o data ajungem la vorba corb la corb nu-si scot ochii , nu a cerut nimeni explicatii in ce conditile s-a ocupat postul si cum de acel post era fix acum vacant, sa nu creada nimeni ca suntem asa prosti dar nici sa nu se culce pe o ureche ca s-ar putea intr-o zi sa mai vina o revoluie, nu o lpvitura de stat esuata ce am avut in 1989, istoria se repeta

  6. Eliana

    luni, 30.01.2023 at 23:03

    Nu sunteți în măsura sa criticați, toți angajații primăriei spun ca nu v-ati implicat deloc în mandatele avute.Apa CTTA este cuibul vostru,de-asta plătim facturi uriașe, sa va ținem locul cald.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax