Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 1.800 de oameni din Alba au adunat peste 2.500 de saci de gunoaie în cadrul campaniei „Let`s Do It, România!”

Publicat

Aproximativ 1.800 de oameni din Alba au participat sâmbătă la Ziua de Curăţenie Naţională „Let`s Do It, România!”. Au fost adunaţi peste 2.500 de saci de gunoaie din oraşe, de pe câmpuri, zone riverane, păduri, din albiile râurilor sau de pe marginea drumurilor din judeţ. Acţiuni de curăţenie s-au desfăşurat în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş, Teiuş, comunele Săsciori, Baia de Arieş, Bistra, Daia Română, Fărău, Poşaga, Stremţ, Şpring. La curăţenia judeţului Alba au participat atât elevi, cât şi studenţi şi pensionari.

Pet-uri, haine, ambalaje sau cartoane sunt doar câteva dintre gunoaiele pe care copii de 7 ani sau 18 ani le-au adunat după alţi oameni, care au lăsat în urma lor „urmele civilizaţiei”. În cadrul Zilei Naţionale de Curăţenie au participat elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”, Seminarul Teologic „Sfântul Mitropolit Simion Ştefan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul de Arte, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială Lancrăm, Școala Gimnazială nr.2 Sebeș, Liceul Tehnologic, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Școala Gimnazială Petreşti, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Liceul Teoretic Teiuş, Liceul de Arte „Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Școala Gimnazială din Fărău şi Bistra, Şcoala Generală „Petru Pavel Aaron” Blaj, dar şi de la şcolile din Daia Română, Săsciori, Şpring, Vingard și Cunţa şi de asemenea studenţii din cadrul Ligii Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Campania a fost organizată și coordonată la nivelul județului de Centrul Județean de Voluntariat Alba. Potrivit organizatorilor, „este pentru prima dată când campania Let`s Do It, România! a fost implementată pe întreg teritoriul judeţului Alba. Locuitorii județului, începând de la elevii de școală primară până la pensionari, încep să devină mai responsabili, mai implicaţi, mai dispuși să sacrifice din timpul lor pentru binele comunității şi înţeleg necesitatea unei cetățenii active și a unei culturi a atitudinii”.

La campania desfășurată în data de 28 septembrie 2013 au participat 120.000 de români. Ziua Naţională de Curăţenie face parte din mișcarea internațională „Let`s Do It, World!”, cea mai mare mișcare socială organizată vreodată în lume, ce mobilizează în numeroase acțiuni de curățenie și educație nu mai puțin de 7 milioane de voluntari din 96 de țări.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul 89

    miercuri, 02.10.2013 at 09:08

    Profita de pe copii !!! de la Profesori pana la Guvern !!!!!!

    Sa faca curat primaria ! de ce platim atatea taxe ?
    Si militeni ar trebui dusi sas faca cu gura curat ! de ce nu da amenda celor ce arunca gunoi pe strada ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax