Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 1 Decembrie la Alba Iulia. Depuneri de coroane la statuile personalităţilor istorice din Capitala Marii Uniri

Publicat

DSC_0825 De 1 Decembrie, la Alba Iulia, programul solemn al Zilei Naţionale a început luni dimineaţa cu ceremonialuri de depuneri de coroane la statuile personalităţilor istorice din oraş. Cadre militare ale Armatei, elevi de la Colegiul Militar Naţional „Mihai Viteazul” şi oficialităţi locale şi judeţene, dar şi reprezentanţi ai partidelor politice au participat la aceste evenimente desfăşurate în Piaţa Iuliu Maniu şi Piaţa I.I.C Brătianu.

Manifestări similare au avut loc la statuia lui Mihai Viteazul şi în Piaţa Tricolorului – Catedrala Încoronării, la statuile Regilor Ferdinand şi Maria.

Programul solemn de 1 Decembrie la Alba Iulia mai cuprinde primirea soliilor din cetățile de scaun, Te Deum şi parada militară, de la ora 12.30, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Reamintim că, la 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).

De Ziua Naţională, autorităţile locale au pregătit un program „de suflet românesc”. La Festival de România, sunteţi invitaţi să petreceţi româneşte.

Citeşte şi 1 DECEMBRIE la ALBA IULIA: Programul COMPLET al evenimentelor de ASTĂZI. Ce trebuie să ştie cei care vin în CEALALTĂ CAPITALĂ

Printre invitaţii din acest an la manifestările de Ziua Naţională a României la Alba Iulia se află şi preşedinte ales, Klaus Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax