Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 1 Decembrie sărbătorit la Școala ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Hora Unirii, paradă de costume tradiționale, spectacol

Publicat

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au organizat o serie de activități, marți, pentru a onora cum se cuvine sărbătoarea tuturor românilor, 1 Decembrie.

Elevii claselor pregătitoare – IV, îndrumați de învățătorii lor au organizat dimineața o paradă de costume tradiționale pe holurile școlii și au intonat cântece patriotice.

Vezi și Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAM 1 Decembrie 2022: la ce oră încep parada militară, masa populară, concertele și artificiile

Un minirecital de cântece patriotice a avut loc și în curtea școlii, sub îndrumarea învățătoarelor Alexandrina Vlădău și Carmen Buda, precum și reconstituirea din baloane roșii, galbene și albastre, a drapelului României.

De asemenea, activități de cinstire a Unirii au fost organizate în fiecare clasă, iar pe holurile școlii  – expoziții de colaje și lucrări plastice pe tema Unirii.

Elevii de gimnaziu au completat regalul cu un spectacol omagial, organizat începând cu ora 14.00, în curtea școlii. Acesta a debutat cu discursul profesorului Daniel Boian, care a punctat importanța istorică a Marii Uniri.

A urmat un moment artistic: recital de poezie patriotică, recital de chitară și interpretarea unei scrieri personale despre Unire, sub îndrumarea profesoarei Emanuela Bandici. Grupul coral al școlii a susținut un minirecital, sub bagheta profesorului Bogdan Tudor, iar în încheiere, elevii școlii au prezentat o paradă a costumelor populare, îndrumați de profesoara Narcisa Arsu.

În acordurile piesei ”Noi suntem români”, elevii și profesorii s-au prins în horă și au spus într-un glas: ”La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax