Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 1 Iunie, la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia. Jocuri, desene şi masă festivă

Publicat

arnsberg

Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Arnsberg” Alba Iulia a celebrat în avans 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. Sub sloganul ”Pentru o zi cu toții am fost copii!”, cei 20 de copii beneficiari ai serviciilor de specialitate oferite în cadrul centrului, aflați atât în regim de găzduire temporară, cât și în regim de zi, au sărbătorit, împreună cu părinții și angajații, copilăria cu frumusețea, inocența și bucuria ei.

În cadrul activităților au fost organizate competiții și jocuri distractive, adaptate, bineînțeles nevoilor copiilor, au făcut exerciții de recuperare în ritm de dans, au desenat și colorat pentru expoziția de desene, iar la sfârșitul programului s-au bucurat de o masă festivă, transmite DGASPC Alba.

Beneficiarii serviciilor oferite în cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități ”Arnsberg” Alba Iulia sunt copii cu deficienţe (uşoare, medii, severe) neurologice, psihice, motorii sau diagnostice asociate care au domiciliul în judeţul Alba, cu certificate de încadrare în grad de handicap şi hotărârea Comisiei pentru Protecția Copilului Alba pentru un program de recuperare.

În cadrul Centrului de zi sunt oferite servicii de: kinetoterapie, masaj medical, fizioterapie, hidroterapie, terapie logopedică, terapie psihologică, terapie psihopedagogică, terapie ocupațională, evaluare psihiatrică, psihologică, neurologică și motorie, consiliere de către o echipă pluridisciplinară alcătuită din specialiști: medic neuropsihiatru infantil, medic de recuperare, medic pediatru, kinetoterapeut, logoped, psiholog, psihopedagog, terapeut ocupaţional, masor, asistent medical. Aceste servicii sunt destinate recuperării complexe a copiilor cu dizabilităţi, precum şi susţinerea dezvoltării acestora, până la maximul posibilităţilor lor, în vederea integrării socio-profesionale şi familiale. De asemenea, sunt oferite servicii de consiliere pentru dezvoltarea și consolidarea competențelor părinților de a înțelege și de a îngriji copilul cu diferite tipuri de dizabilități.

Serviciul social – Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ”Arnsberg” Alba Iulia oferă servicii, conform planului de recuperare general stabilit de echipa pluridisciplinară, atât în regim de zi – pentru beneficiarii care efectuează activităţi de recuperare şi consiliere, cât și în regim de găzduire temporară – pentru beneficiarii care locuiesc la o distanţă mai mare de 20 km de Alba Iulia și care beneficiază, pe lângă serviciile de recuperare adecvate dizabilității, şi de servicii de cazare şi masă, împreună cu un însoțitor adult pe perioada recuperării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax