Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 1 Iunie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Ca în fiecare an, de 1 iunie, intrarea la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia este gratuită pentru preșcolarii și elevii care sunt dornici de o incursiune în istorie.

Cei care au trecut pragul muzeului au putut vizita expoziția de bază a Sălii Unirii şi a Muzeului, precum şi numeroasele expoziţii temporare: „Cărţi şi reviste germane cu valoare patrimonială din colecţiile muzeului albaiulian” (secolele XVI-XXI), 27aprilie 1962, „Încheierea colectivizării în România”, „Expoziţie de pictură: Rudolf Schweitzer – Cumpăna (1866-1975)”, „Recurs la istorie. Generaţia paşoptistă: o atitudine, un crez (1848-1849). 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu”. Singura expoziție din cadrul instituției de cultură la care vizitatorii au trebuit să scoată din buzunar o taxă de 4 lei a fost expoziția figurinelor de ceară, „Mit, ficţiune”.

Până la ora 12.00 muzeul a fost vizitat de 391 de copii veniți din toate colțurile țării. Și Sala Unirii a stârnit interesul a 166 de copii, iar figurinele de ceară care au ajuns la Alba Iulia tocmai din St. Petersburg au fost admirate de peste 50 de vizitatori, impresionați de asemănarea acestora cu personajele pe care le reprezintă. Alba ca Zăpada a fost imediat îndrăgită de cei mai mici dintre vizitatori, în timp ce Johnny Depp sau Albert Einstein – de cei mari.

Pentru mulți dintre mici vizitatorii, acesta a fost primul tur pe care l-au făcut în Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, iar entuziasmul și bucuria s-a putut citi pe chipurile lor.

[nggallery id=311]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax