Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „10 pentru Europa” lansat la Alba Iulia. Un singur candidat din Alba s-a înscris în bătălia tinerilor liberali pentru un loc eligibil în PE

Publicat

tineri

Un singur loc eligibil la alegerile europarlamentare din acest an pentru tinerii din PNL. Pentru a-l obţine, trebuie să se înscrie în programul „10 pentru Europa”, o platformă creată de reprezentanţii partidului. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 30 ianuarie, iar până în prezent purtătorul de cuvânt PNL Alba, Adrian Simion este singurul candidat înscris din judeţ. A adunat 28 de voturi într-o zi.

Înscrierile au început din data de 15 noiembrie, iar până la sfârșitul lunii tinerii care vor un loc la Bruxelles trebuie să arate prin fapte, mai exact filme de prezentare, dar și prin teste de cultură generală că sunt demni pentru un post de europarlamentar.

Startul la votul online s-a dat din 15 ianuarie şi până în 15 februarie. Astfel că 60 de tineri care au primit cele mai multe voturi se vor „bate” pentru un loc la europarlamentare. Candidații trebuie să treacă printr-o serie de probe. După votarea online, în perioada 15 februarie – 15 martie, aceștia trebuie să organizeze evenimente de informare și popularizare pe teme trimise de oficiali de la București.

Apoi, în 15 martie – 29 martie, activitatea depusă până la acea perioadă va fi evaluată de o comisie de la București, iar în funcție de rezultat vor fi selectați finaliștii.

În data de 29 martie se vor anunța cei 20 de candidați finali, asta după un interviu dat în fața comisiei din Capitală. Pe 5 aprilie aceștia vor merge la marea finală din Bucureşti, unde vor avea de susţinut o probă de cultură generală despre Uniunea Europeană, dezbateri pe teme date de comisie și confruntări directe între ei, toate într-o limbă de circulație internațională.

La marea finală se va da și „gongul”, adică vor fi aleși cei 10 tineri care vor fi înscriși pe listele PNL de la europarlamentare. Astfel că programul „10 pentru Europa” va garanta un singur loc la europarlamentarele de la sfârșitul lunii mai.

Până în prezent, 29 de tineri liberali din întreaga țară s-au înscris în acest program, printre care și purtătorul de cuvânt PNL Alba, Adrian Simion. Acesta a reușit să obțină de ieri un număr de 28 de voturi.

Tinerii din PNL care vor să ajungă la Bruxelles, mai exact în Parlamentul European trebuie să acceseze platforma 10pentrueuropa.ro, doar că asta nu le va garanta și câștigul.

La Alba Iulia, acest program a fost lansat oficial vineri, în prezența tinerilor liberali din județ, membrilor de partid dar și a vicepreședintelui CJ Alba Florin Roman (preşedintele PNL Alba Iulia), a directorului executiv adjunct OIR POSDRU Regiunea Centru, Ada Rus, președintelui TNL Alba, Cristian Radu, membru BPN TNL, Ovidiu Ciucur și purtătorului de cuvânt PNL Alba, Adrian Simion.

Florin Roman și Ada Rus le-au vorbit tinerilor prezenți în sală despre cât de mult contează votul lor la alegerile care vor veni în luna mai. „Tinerii din ziua de astăzi sunt total dezinteresați de politică. În politică se iau deciziile care vă afectează viitorul”, a punctat Roman.

Ada Rus le-a spus că prin „ștampila pe care o aplicăm vor fi aleși oamenii care ne vor reprezenta în Europa și care vor vorbi despre noi în Europa”.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax