Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ”100 de ani prin ochi de copil”. Proiect de Centenar, la Colegiul Economic din Alba Iulia

Publicat

collage economic

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia sărbătorește Centenarul prin proiectul ”100 de ani prin ochi de copil” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.  

Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Naționale implică cel puţin 100 de elevi din colegiu împreună cu cadre didactice în activități informative menite să determine elevii să se familiarizeze cu mediul muzeal, să revină în spațiul expozițional pentru aprofundarea informației puse la dispoziție în galerii sau în sălile multimedia ale Muzeului Național al Unirii.

Elevii din clasa a IX-a A, însoțiți de prof. dr. Victoria Popa. au participat la activități inițiate la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia cu prilejul Centenarului. De asemenea, au realizat  un album electronic cu 100 de foi cu cele mai reprezentative imagini de la evenimentele care au marcat fiecare an, din 1918 până în 2018. Tricolorul va fi purtat cu mândrie în colegiu pentru că în această perioadă elevii din clasele a IX-a A, a XI-a A, a XI-a D, a XII-a D muncesc și la realizarea a 100 de cocarde “Centenar”, care vor fi oferite părinților, profesorilor și colegilor.

Proiectul este coordonat de prof. dr. Victoria Popa, în colaborare  prof. doc. Lavinia Dobra, bibliotecar prof. Diana Ciugudean și vizează marcarea Centenarului Unirii și urmărește sensibilizarea elevilor cu privire la evenimentele care s-au desfășurat în anul 1918, conștientizarea elementelor de identitate națională și trezirea sentimentelor patriotice, punerea în valoare a culturii române locale prin participarea la activitățile inițiate de muzeu, crearea deprinderilor de informare documentare pe temă dată și de întocmire a unei bibliografii precum și dezvoltarea abilităților de lucru hand made cu specific național.

”Ziua Națională a României este marcată în fiecare an în unitatea noastră de învățământ cu atât mai mult acum în prag de Centenar. Astfel,  în această perioadă se mai desfășoară și alte activități prin comisia diriginților, pornind de la expoziții de artă plastică, la expoziție și album fotografic, inclusiv pregătirea unor programe de cântece și colinde românești tradiționale în cadrul cercurilor de elevi” a declarat directorul instituției, Cristian Dincă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax