Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

FOTO: 100 de familii izolate din Munții Apuseni, ajutate de voluntari. De la lacrimi la zâmbete, de la daruri la lecții

Publicat

Iernile sunt mai ușoare de câțiva ani pentru familiile izolate din Munții Apuseni și asta datorită unui grup de tineri care din 2013 au început o campanie de ajutorare a oamenilor nevoiași din zonă. „Din suflet pentru Apuseni” a ajuns și anul acesta la aproximativ 100 de familii din sate și cătune izolate, iar campania nu se oprește aici. În această primăvară, 10 familii vor fi ajutate să-și reconstruiască locuințele.

 18 mașini, 35 de voluntari, 240 de pachete (cu alimente de bază, neperisabile, produse de igienă, dulciuri și jucării pentru copii), 100 de familii și 50 de copii. Asta înseamnă în cifre campania de anul acesta „Din suflet pentru Apuseni”, inițiată de Centrala de Escaladă și desfășurată la începutul acestei luni.

apuseni

Potrivit coordonatorului de proiect, Ruxandra Căpuşnean, anul acesta campania s-a îndreptat spre familiile izolate din zonele Albac, Horea, Scărișoara, Poșaga, Roșia Montană. Voluntarii care s-au implicat în această acțiune sunt majoritatea din Cluj-Napoca, însă datorită impactului pe care îl are în ultima perioadă acest proiect s-au alăturat și oameni din Alba și Brașov, dornici să ajute.

apuseni

 

Ruxandra spune această acțiune a pornit în 2011 pe vremea când duceau câteva pachete, iar în 2013 a prins formă de proiect. De la o mașină cu alimente, în șapte ani numărul a ajuns la aproape de 20 de mașini. 

„A fost o experiență multicoloră, cu o gamă largă și diversă de trăiri. Am trecut de la lacrimi la zâmbete, de la daruri la lecții, dar, cel mai important, am cunoscut inimile acestor oameni. Am fost onorați să cunoaștem adevărata bogăție, bogăție care locuiește în sufletele celor de acolo de sus și care împodobește casele modeste din cătunele uitate de lume. Am învățat că iubirea și credința sunt nestemate fără de preț și că sărăcia cade rușinată în fața acestor două virtuți. Am cunoscut oameni pe care i-am categoriza <săraci lipiți pământului>, dar care ne-au lăsat să luăm parte la bogăția inimii lor, oameni care nu s-au lăsat până când nu ne-au dăruit din puținul lor o bucată de unt proaspăt, un pahar de lapte delicios sau un pălăneț fierbinte <ca la buni acasă>. E de înțeles că nu dorim să minimalizăm sau să ignorăm condițiile mizere și situațiile nemiloase întâlnite acolo sus, doar că de fiecare dată conștientizăm tot mai mult micimea darului nostru față de belșugul sufletesc care izvorăște din duhul acestor oameni pentru oricine dispus să se oprească la o vorbă. Noi nu putem decât să ne înclinăm și să le mulțumim pentru darurile și lecțiile cu care venim mereu acasă. Ne înclinăm…”, este mesajul din descrierea campaniei „Din suflet pentru Apuseni”. 

apuseni

Proiectul lor continup și în această primăvară, cu un obiectiv mai îndrăzneț. Voluntarii doresc să selecteze 10 familii din cele pe care l-au întâlnit în drumul lor și să le ajute în reabilitarea locuințelor.

FOTO: Mihaela BOCAN

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pp

    marți, 19.02.2019 la 23:17

    Cati oameni frumosi.. Felicitari voluntarilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate