Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

FOTO: 100 de familii izolate din Munții Apuseni, ajutate de voluntari. De la lacrimi la zâmbete, de la daruri la lecții

Publicat

Iernile sunt mai ușoare de câțiva ani pentru familiile izolate din Munții Apuseni și asta datorită unui grup de tineri care din 2013 au început o campanie de ajutorare a oamenilor nevoiași din zonă. „Din suflet pentru Apuseni” a ajuns și anul acesta la aproximativ 100 de familii din sate și cătune izolate, iar campania nu se oprește aici. În această primăvară, 10 familii vor fi ajutate să-și reconstruiască locuințele.

 18 mașini, 35 de voluntari, 240 de pachete (cu alimente de bază, neperisabile, produse de igienă, dulciuri și jucării pentru copii), 100 de familii și 50 de copii. Asta înseamnă în cifre campania de anul acesta „Din suflet pentru Apuseni”, inițiată de Centrala de Escaladă și desfășurată la începutul acestei luni.

apuseni

Potrivit coordonatorului de proiect, Ruxandra Căpuşnean, anul acesta campania s-a îndreptat spre familiile izolate din zonele Albac, Horea, Scărișoara, Poșaga, Roșia Montană. Voluntarii care s-au implicat în această acțiune sunt majoritatea din Cluj-Napoca, însă datorită impactului pe care îl are în ultima perioadă acest proiect s-au alăturat și oameni din Alba și Brașov, dornici să ajute.

apuseni

 

Ruxandra spune această acțiune a pornit în 2011 pe vremea când duceau câteva pachete, iar în 2013 a prins formă de proiect. De la o mașină cu alimente, în șapte ani numărul a ajuns la aproape de 20 de mașini. 

„A fost o experiență multicoloră, cu o gamă largă și diversă de trăiri. Am trecut de la lacrimi la zâmbete, de la daruri la lecții, dar, cel mai important, am cunoscut inimile acestor oameni. Am fost onorați să cunoaștem adevărata bogăție, bogăție care locuiește în sufletele celor de acolo de sus și care împodobește casele modeste din cătunele uitate de lume. Am învățat că iubirea și credința sunt nestemate fără de preț și că sărăcia cade rușinată în fața acestor două virtuți. Am cunoscut oameni pe care i-am categoriza <săraci lipiți pământului>, dar care ne-au lăsat să luăm parte la bogăția inimii lor, oameni care nu s-au lăsat până când nu ne-au dăruit din puținul lor o bucată de unt proaspăt, un pahar de lapte delicios sau un pălăneț fierbinte <ca la buni acasă>. E de înțeles că nu dorim să minimalizăm sau să ignorăm condițiile mizere și situațiile nemiloase întâlnite acolo sus, doar că de fiecare dată conștientizăm tot mai mult micimea darului nostru față de belșugul sufletesc care izvorăște din duhul acestor oameni pentru oricine dispus să se oprească la o vorbă. Noi nu putem decât să ne înclinăm și să le mulțumim pentru darurile și lecțiile cu care venim mereu acasă. Ne înclinăm…”, este mesajul din descrierea campaniei „Din suflet pentru Apuseni”. 

apuseni

Proiectul lor continup și în această primăvară, cu un obiectiv mai îndrăzneț. Voluntarii doresc să selecteze 10 familii din cele pe care l-au întâlnit în drumul lor și să le ajute în reabilitarea locuințelor.

FOTO: Mihaela BOCAN

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pp

    marți, 19.02.2019 la 23:17

    Cati oameni frumosi.. Felicitari voluntarilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile bancare ar putea fi înlocuite cu un nou sistem de plăţi. Care sunt variantele

Publicat

card credit

Cardurile de credit ar urma să fie înlocuite cu alt sistem de plată. Este vorba despre transferuri de bani digitale, prin intermediul telefoanelor inteligente sau al altor dispozitive, fără comisioane sau unele reduse. Cardurile de credit este că nu sunt 100% sigure, fraudele de acest fel fiind dese. De asemenea, deţinătorii de carduri nu sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT la Miceşti. O maşină a intrat într-un stâlp de la reţeaua electrică. Zeci de locuinţe au rămas fără curent

Publicat

politie

Un accident rutier s-a petrecut marţi seara în Miceşti. Un autoturism a lovit un stâlp de reţea electrică, iar ulterior a întreruptă alimentarea cu energie în mai multe zone din Alba Iulia şi Miceşti. Întreruperi de curent au fost semnalate în zone ca Bulevardul Revoluţiei din Cetate sau Calea Moţilor. Din primele date, un şofer […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a decedat după, prins sub pământ pe un șantier din Benic. Intervenție dificilă, de 6 ore, a pompierilor

Publicat

colaj pompieri

Un accident de muncă a avut loc marți în jurul orei 15.30, în localitatea Benic. Un bărbat care efectua lucrări la rețeaua de canalizare din localitate a fost prins sub un mal de pământ. Pentru salvarea acestuia au intervenit pompierii din Alba Iulia. UPDATE: ISU Alba a precizat că la ora 20.50, pompierii au reuşit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis, „aproape hotărât” să declanşeze referendum în ziua votului pentru europarlamentare

Publicat

presedintele klaus iohannis

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Acesta susţine că este nevoie de o analiză profundă, una care de altfel a și început la Palatul Cotroceni. „Suntem într-o perioadă foarte importantă în care trebuie să consolidăm ceea ce am câștigat, faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate