Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO: „100 de goruni, pentru 100 de ani”. Acțiune de plantare de puieți, în Poiana cu goruni din Vinerea

Publicat

100 de stejari au fost plantați vineri, 1 noiembrie, în Poiana cu goruni din Vinerea în cadrul unei acțiuni organizată de Primăria Cugir, în parteneriat cu Ocolul Silvic „Sâpcea” și Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea.

Intitulată „100 de goruni, pentru 100 de ani”, inițiativa s-a bucurat de sprijinul a aproximativ 150 de voluntari. Pe lângă reprezentanții organizatorilor, la acțiune au participat voluntari de la Asociația „Ține de tine”, Asociatia „Lupii Singidavei”, Asociația Ecologică „Nasapiste”, elevi de la cele două colegii din Cugir, membrii Fanfarei de la Centrul Cultural Cugir și reprezentanți ai parohiilor din Vinerea și Cugir.

Primarul, Adrian Teban a precizat că demersul este unul simbolic și necesar în aceeași măsură.

„Am dorit să marcăm 100 de ani de funcționare a Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” ca școală de stat, într-un mod care să surprindă această moștenire pe care am primit-o din partea înaintașilor noștri și de care suntem responsabili să o transmitem mai departe. De cei 100 de goruni pe care i-am plantat astăzi, ne vom bucura noi, dar și nepoții noștri și cei care îi vor urma, tot așa cum la umbra educației de astăzi vor crește generațiile de mâine și cele viitoare. În al doilea rând, este o acțiune ecologică necesară, întrucât sunt mulți stejari foarte vechi, de sute de ani și e posibil ca în viitor să pierdem o parte dintre ei. De aceea, atunci când se va întâmpla, puieții plantați astăzi vor fi deja suficient de puternici să reziste în timp”, a precizat primarul Adrian Teban.

Pentru a se asigura ca vor ajunge la maturitate, voluntarii au creat în jurul puieților de stejari garduri de sârma care să-i protejeze de animale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax