Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 1000 de kituri pentru testarea COVID-19, achiziționate de Primăria Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia a început achiziționarea de kituri pentru testarea COVID-19. La solicitarea DSP Alba a fost achiziționat un prim lot pentru efectuarea de teste. Este vorba despre kituri pentru amplificare și pentru extracție în procedura de determinare a infectării cu SARS-COV-19. 

Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică al DSP Alba este singurul laborator din județ care efectuează analize COVID 19, vitale pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

Kiturile achiziționate sunt livrate în două tranșe: în cursul zilei de azi (8 aprilie) și în cursul zilei de mâine (9 aprilie). Ele vor permite efectuarea a 500 de reacții de amplificare și 500 reacții de extracție.

„În această perioadă în care consumabilele medicale aproape că au ajuns să valoreze greutatea lor în aur, dacă ne gândim la cât de greu sunt de găsit și cumpărat, să obținem testele în maxim 2 zile este aproape o minune. Eu așa o consider, pentru că văd utilitatea dincolo de cantitate. Și o percep ca pe vieți posibil salvate, în această luptă continuă și contra cronometru cu virusul”, a transmis Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia

Achiziția a fost derulată la solicitarea DSP Alba și cu acordul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia. Valoarea totală a achiziției este de 46.400,00 lei + TVA. În cazul în care vor fi transmise solicitări ulterioare, Primăria municipiului Alba Iulia va achiziționa loturi suplimentare de testare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate