Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 12 mașini electrice noi au intrat în dotarea Primăriei Alba Iulia. Cât au costat și ce autonomie au

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia a cumpărat 12 mașini electrice, care e urmează să intre în dotarea Primăriei și a direcțiilor subordonate. Este vorba despre 12 autovehicule electrice MG ZS EV, care au o autonomie de 400 de kilometri în regim de funcționare urban.

„Am recepționat ieri (n.r. miercuri, 23 octombrie) 12 vehicule complet electrice, care se adaugă celor existente, pentru că vrem nu doar servicii publice eficace, ci și eficiente, care să contribuie la reducerea amprentei de carbon a municipalității.

Un aport important în acest sens îl au și cele 12 mașini pe care le-am casat, cu o vechime medie de 17 ani și pentru care Administrația Fondului de Mediu (AFM) ne-a alocat ecotichete.

Cele 12 autoturisme noi au fiecare o garanție de 7 ani sau 150.000 km, autonomia fiind de 400 km în regim de funcționare urban, acesta urmând de altfel să fie regimul lor principal de utilizare.

În urma desfășurării procedurii legale de atribuire, furnizorul desemnat este MIT Motors International SRL, valoarea totală a contractului fiind de 1.864.468 lei (inclusiv TVA), din care peste 77% (1.440.000 lei) reprezintă finanțare nerambursabilă acordată de AFM, Municipiul Alba Iulia suportând din bugetul local doar diferența de 424.468 lei”, a scris primarul Gabriel Pleșa, joi, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. radu

    joi, 24.10.2024 at 15:50

    cine va conduce masinile

    sefii de directii sau politistii din sttada
    de ce au culori diferite
    fiecare si-a ales culoarea ????

  2. Nicu

    joi, 24.10.2024 at 17:36

    și? le vom vedea înghesuite printre blocuri si pe trotuare langa alealte rable ale celor „desemnati” sa le conducă? unde are primăria parcu auto situat? ca sa se ducă cei „desemnați” cu rablele proprii sa le lase cât timp conduc mașinile de serviciu ca în tarile civilizate

  3. Gogu Ioan

    joi, 24.10.2024 at 18:17

    Dar de la Pitesti nu au gasit nimic sa cumpere? Fac burta mare la MG care nu investeste nimic in Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate