Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: 122 de platforme subterane de colectare a deșeurilor vor fi construite la Alba Iulia. Surpriza din prima zi de lucrări

Publicat

Primăria a început lucrările de amenajare a locațiilor pentru 122 de platforme subterane de colectare a deșeurilor. Cu întârziere, pe de o parte din cauza pandemiei și pe de alta din cauza perioadei de obținere a avizelor de la Electrica. Iar după ce au obținut, totuși, avizele, în prima zi de lucrări, într-o locație care ar fi trebuit să fie liberă de alte ”obstacole”, utilajele dat de un cablu de curent.

Cum se desfășoară lucrările și ce s-a întâmplat, a relatat viceprimarul cu atribuții de primar de la Alba Iulia, Voicu Paul.

”Ce au alții <în plan>, noi chiar construim în subteran. E lucru știut că anul trecut s-a semnat contractul pentru platformele subterane de colectare a deșeurilor. Unii, care le <au în plan>, deja au uitat. Sau nici atunci n-au realizat.

După suficiente amânări, cauzate inclusiv de pandemia care a pus pe pauză toată România, de azi am început lucrările.

Primele poziții vor fi atacate în Centru, exemplu – în spatele magazinului Unirea, dar și lângă sediul Electrica. Că tot vine vorba, trei luni!!! a durat obținerea avizelor de la Electrica. Că uite așa, că sunt prea multe – 122 etc. Și, când în sfârșit le ai, realizezi că nu sunt conforme cu realitatea din teren.

Cum orice lucru care începe bine are mari șanse să se încheie rapid și prost, lama utilajului a agățat, în prima zi, prin <decopertare>, un cablu de curent aflat în <zestrea> celor de la Electrica. Le transmit că astfel de avize <clare>, în care se spune că zona e liberă și nu e, nu au ce căuta la Alba Iulia, cu atât mai mult cu cât vorbim de lucrări destinate cetățenilor. Ofer un cartonaș roșu celor care nu înțeleg să-și facă așa cum trebuie meseria pentru care sunt plătiți. În vocabularul administrației pe care o coordonez, expresia <merge și-așa> NU EXISTĂ!”, a scris Voicu Paul, pe Facebook.

Detalii despre platformele subterane de colectare a deșeurilor

În prima etapă, se vor construi 122 de platforme, cele existente se repară simultan, urmând să fie eliminate peste 600 de containere din cartiere.

Platformele vor putea fi controlate inteligent, pentru a le descărca ”exact când trebuie”, după cum spune Voicu Paul.

Accesul pentru utilizare va putea fi restricționat cu card

Poziționarea se va face, aproximativ, pe fostele amplasamente, în funcție de rețelele existente în pământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 17.08.2020 at 21:28

    Ma candidat pierzator, tu cu hoarda bugetara din Primarie nu ati fost in stare sa va ocupati de cele trei morminte din spatele blocului 280 si piata. De atatea ori s-au postat poze cu muntii de gunoaie din jurul prostiilor facute de un primar batran si obosit de cred ca si noaptea le visai.
    Si acum zici ca faci (ce altii nu fac !) ceea ce nu ati fost in stare in 20 de ani de semnat state de plata babane.
    Sper sa dispari din peisaj cat mai repede.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax