Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 179 de elevi din Aiud, instruiți în acordarea primului ajutor de Crucea Roșie Română Filiala Alba

Publicat

În luna decembrie 2022, Crucea Roşie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, a organizat cursuri de Prim ajutor pentru 179 de elevi din cadrul a trei unităţi de învăţământ din Aiud: Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Cursurile au fost susţinute de cadre medicale cu pregătire în domeniul acordării primului ajutor, care i-au învăţat pe elevi cum să intervină în situaţii precum: stopul cardio-respirator, reacţii alergice, blocarea căilor respiratorii cu un corp străin, intoxicaţii, AVC, infarct, complicaţii acute ale diabetului, leşin, convulsii, fracturi, luxaţii, entorse, hemoragii, leziuni cutanate, arsuri, muşcături/înţepături de animale/insecte, degerături, insolaţie ş.a.

  • „M-am simţit foarte bine la curs şi mă bucur că am luat parte la acesta. După acest curs am rămas cu multe informaţii utile.”
  • „Mie mi-a plăcut foarte mult acest curs şi l-aş recomanda tuturor copiilor.”
  • „Am adorat acest curs. Îmi e util să ştiu aceste lucruri şi … cine ştie? Poate o să le folosesc în viitor. Deşi sper să nu fie nevoie, măcar sunt pregătită!”

Acestea sunt doar câteva dintre feedback-urile primite de la elevi, care, pe durata celor 12 ore de curs, au avut posibilitatea de a exersa toate tehnicile de acordare a primului ajutor, având la dispoziţie manechine de resuscitare, defibrilator, vestă pentru manevra Heimlich şi truse de prim ajutor complet echipate.

Toţi absolvenţii cursurilor de Prim ajutor primesc certificate de absolvire, eliberate de Crucea Roşie Română Filiala Alba în baza Legii 139/1995, şi manuale europene de prim ajutor.

Cursurile au fost organizate în cadrul unui parteneriat multianual încheiat cu Primăria Municipiului Aiud, anul 2022 fiind deja al treilea an în care elevii aiudeni au avut ocazia de a participa gratuit la cursul de Prim ajutor.

În contextul în care statisticile arată că aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu primesc primul ajutor la timp, ne bucurăm că am găsit în Primăria Municipiului Aiud un partener care conştientizează importanţa instruirii elevilor în acordarea primului ajutor, impactul acestei activităţi răsfrângându-se la nivelul întregii comunităţi. O intervenţie corectă şi rapidă poate salva vieţi sau poate avea o contribuţie semnificativă asupra reducerii impactului accidentelor şi implicit a costurilor ulterioare pentru tratamentul şi reabilitarea persoanelor afectate.

Crucea Roşie Română organizează periodic cursuri de Prim ajutor pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, dar şi pentru populaţie. Persoanele interesate pot obține informații la numărul 0258812257, prin e-mail, la adresa: crucearosie.alba@gmail.com, sau la sediul din Alba Iulia, str. Bucureşti, nr. 16, jud. Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    vineri, 13.01.2023 at 21:38

    în sfârșit și ceva util.
    felicitări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax