Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 20 de asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de la DGASPC Alba au fost instruiţi în prevenirea consumului de droguri

Publicat

IMG_3706 În perioada 12-13 iunie, 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba au participat la o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor, organizată de Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA). La finalul cursului, participanții – asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de pe raza județului Alba – vor primi certificate de participare eliberate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Sesiunea de formare a însumat 16 ore de învățare și a fost susținută de un formator acreditat din cadrul CRPECA Alba Iulia.

Temele abordate au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri în România și la nivelul județului Alba, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe  psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul de specialitate din instituțiile publice locale cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului, transmite CPECA.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax