Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 29 de agenţi economici cu 355 de oferte, prezenţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Cursurile gratuite, la mare căutare în rândul şomerilor

Publicat

Peste 500 de persoane care doresc să se angajeze au fost prezente, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. Au participat 29 de firme din judeţul Alba, care au oferit 355 de locuri de muncă. Din totalul acestei oferte, doar 54 de locuri de muncă au fost destinate persoanelor cu studii superioare.

Directorul AJOFM Alba, Andrea Katona a declarat că agenţii economici prezenţi la bursă au avut disponibile şi 25 de locuri de muncă pentru pentru lucrători necalificaţi. Persoanelor calificate şi cu studii medii le-au fost prezentate următoarele oferte: vânzători, zidari, zugravi, dulgheri, fierari, lucrători comerciali, barmani, electriceni, ospătari sau lucrători în pensiune sunt ofertele firmelor pentru persoanele calificate. Pentru persoanele cu studii superioare cele mai multe locuri de muncă au fost pentru consultanţi financiari, ingineri (maşini-unelte, automatist, calitate, industria lemnului, planificare, mecanic), inspectori asigurări, programatori web, consilieri vânzări credite.

La mare căutare au fost şi cursurile gratuite de lucrător comercial, oferite de Fundaţia PAEM Alba, pentru femeile de peste 45 de ani sau şomere: peste 20 de persoane s-au înscris la acest curs, una dintre cerinţele obligatorii fiind reprezentată de studiile primare.

De asemenea, firmele prezente la bursă le-au oferit şomerilor cu domiciliul în mediul rural cursuri de calificare gratuite în domeniile măcelar, frizer şi lucrător în electrotehnică. Şomerii care decid să urmeze un astfel de curs vor primi şi o subvenţie de 325 de lei.

Pentru postul de lucrător pensiune, peste 30 de persoane şi-au încercat şansa şi s-au înscris pentru un interviu. Reprezentanţii ANTREC Alba au precizat că proprietarii de pensiuni din judeţ vor să ofere şanse egale atât persoanelor cu dizabilităţi, cât şi celor calificate şi necalificate. Experienţa nu este necesară pentru acest loc de muncă, dar proprietarii pensiunilor sunt cei care vor selecta oamenii potriviţi pentru interviu.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente. La nivel naţional, judeţul Alba se clasează pe locul 5 ca rată a şomajului (9,12%).

FOTO: Cosmin NISTOR

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax