Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 29 de liceeni din Alba Iulia au avut ocazia să se inițieze în arta fotografică. Proiectul „Foto Time”, la final

Publicat

IMG_0206 Liceeni din Alba Iulia au avut ocazia să se inițieze în arta fotografică, prin intermediul unui proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba. Derulat în perioada mai-iunie, și găzduit de Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, cursul de fotografie a reunit 29 de adolescenți. Au învățat cum să pună în valoare obiecte, evenimente, înfățișări.

„Foto Time” a fost inițiat de echipa Foto Fun, alcătuită din liceeni ai Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” și ai Liceului de Arte ”Regina Maria” – lider pe Adelin Chenți, elev în clasa a XI-a A şi coordonatori profesoarele Alina Alexandru Alina și Luciana Corb.

Proiectul a avut ca scop inițierea tinerilor în arta fotografică, fapt ce face posibilă orientarea profesională a elevilor, în contextul în care există cerere pe piața muncii de profesioniști în domeniul artei fotografice.

„Multitudinea evenimentelor cultural-artistice care au loc și care vor avea loc în municipiul Alba Iulia ca urmare a promovării  intense a Cetății Alba Carolina aduce cu sine o cerință crescută de specialiști tineri în artă fotografică, dar cu un nivel de pregătire cât mai înalt. Un număr de 29 de adolescenți, din mai multe licee din municipiu, au avut oportunitatea de a-și consolida și exersa abilitățile în cadrul diferitelor ateliere de lucru pe care le-am organizat în cadrul acestui proiect. Mai mult, cea mai mare parte a bugetului a fost destinată achiziționării de tehnică foto (aparat foto DSLR, kit-uri lumini, umbrele și stative, hard disk extern), aparatura urmând a fi folosită în continuare de elevii dornici să deprindă arta fotografică, dar și în proiecte educaționale”, au transmis organizatorii.

La conferința de final a proiectului au fost prezenți prof. Carmen Sînc, directorul Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” și rezprezentant al Asociației EDU-PACT, prof. Bianca Hoisan, director adjunct al Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”, Camelia Henegariu – metodist CCD Alba , Mihai Coșer – purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia,  membrii ARACIP care se află  zilele acestea într-o vizită de evaluare la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, Dorin Sava – director executiv al Fundația Comunitară Alba, Răzvan Boba – coordonatorul voluntarilor din cadrul Fundației Comunitare Alba și YouthBank Alba Iulia, Luiza Negru- voluntar YouthBank Alba Iulia, fotograful profesionist Olimpia Todea, membrii echipei de proiect și, bineînțeles, elevii implicați în derularea proiectului.

„Ne bucurăm că ideea acestui proiect a fost întâmpinată cu atâta entuziasm de către cursanți. Tinerii își fac poze cu orice ocazie, în orice ipostaze… Ce ar fi putut oferi inedit acest curs de fotografie?… Și totuși au descoperit că evenimentele, obiectele, figurile cele mai banale pot fi  puse în valoare prin ochiul foarte agil al unui adolescent care a învățat să descopere frumusețea dincolo de banalitate. Ne-am obișnuit ca tinerii aceștia să facă lucruri mărunte, uneori lipsite de interes, de importanță și asta se întâmplă pentru că așteptările noastre sunt mult sub nivelul capacității lor. Dacă avem așteptări mici de la ei, de ce s-ar strădui să facă mai mult?… Se pare că trainerul Olimpia Todea a reușit să îi motiveze să își descopere potențialul maxim și au format o echipă frumoasă care a continuat să exerseze și să pună în practică ce au învățat chiar și în afara orelor alocate cursului. Au învățat să transforme în valoare aspecte banale care până acum scăpau neobservate, să descopere în realitatea cotidiană întâmplări care meritau să fie recuperate din efemeritate, să privească atent tot ce îi înconjoară, să spună povești în imagini”, este mesajul coordonatorilor proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax