Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 29 de militari ai Batalionului 136 Geniu “Apulum” pleacă în Polonia. Participă la un exercițiu multinațional

Publicat

militari apulum

În Piața Cetății din Alba Iulia a avut loc vineri ceremonialul militar dedicat plecării detașamentului Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, format din 29 de militari și 9 mijloace tehnice, la exercițiul multinațional ”Capable Logistian 2019” ce se va desfășura în Poligonul de antrenament  Drawsko Pomorskie din Polonia, transmit reprezentanţii unităţii militare.

Geniștii vor reprezenta Statul Major al Forțelor Terestre prin structura IEL MILU (Structură Multinaţională de Integrare Logistică cu Sprijin de Geniu). Această structură este formată în baza unui memorandum de înţelegere între patru state (Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România, în calitate de națiune lider), înființată în anul 2007. Militarii din Batalionului 136 Geniu au participat și la precedentele exerciții de acest tip organizate în Slovacia – anul 2013 și Ungaria – anul 2015.

militari apulum

În cele trei săptămâni ale exercițiului, detașamentul va asigura sprijinul de geniu al structurilor luptătoare din cadrul Diviziei 12 Mecanizată poloneză (aproximativ 2000 militari și 555 mijloace și instalații tehnice militare) dar şi al subunităților de sprijin logistic.

Sprijinul de geniu planificat se va concretiza în construcţia și repararea unui drum militar, realizarea unor rampe de acces la cursul de apă, operaţiuni de îmbarcare-debarcare, construcţie de platforme şi alte lucrări de construcţie pe orizontală.

militari

Unul din cele mai importante obiective ale exerciţiului este testarea nivelului de interoperabilitate între statele participante (membre NATO, PfP sau non-NATO), în ceea ce priveşte tehnica, tacticile şi procedurile de acţiune, însă în paralel cu acestea, aşa cum susţine comandantul detaşamentului românesc, maiorul Marius Păcurar.

Un accent important îl reprezintă și armonizarea metodelor de lucru, gândire şi analiză, care de multe ori se realizează prin dezvoltarea coeziunii între militari, trecând peste difenţele de limbaj şi percepţie.

Exercițiul ,, Capable Logistian 2019” este un important şi complex exerciţiu în domeniul logistic planificat și organizat de SHAPE, coordonat de Centrul Multinațional de Coordonare Logistică (MLCC) fiind deschis participării tuturor statelor membre NATO și partenere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax