Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 5 poliţişti din Alba şi-au pus în valoare talentul şi pasiunile. Grafică, poezie, arheologie şi folclor

Publicat

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Poliţiei Române au continuat joi la Muzeul „Ioan Raica” din Sebeş. În prezenţa oficialităţilor locale, e elevilor de la Colegiul „Lucian Blaga” şi a colegilor din IPJ Alba, cinci poliţişti şi-au pus în valoare talentul şi pasiunile, dincolo de profesia de poliţist.

“Comisarul şef de poliţie Marius Ciută, de la Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, ofiţer specialist în protejarea patrimoniului cultural naţional, care în decursul carierei a avut o contribuţie esenţială la recuperarea a mii de obiecte de patrimoniu ce au o valoare inestimabilă pentru identitatea noastră naţională, şi-a prezentat, în faţa celor prezenţi, pasiunea sa pentru istorie şi arheologie”, transmite IPJ Alba.

Aceasta s-a concretizat în numeroase lucrări ştiinţifice, dar şi în expoziţia de obiecte arheologice, vechi de peste 7.000 de ani, găzduită de Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeş.

Subinspector de poliţie Georgina Pienariu din cadrul Serviciului Criminalistic şi-a prezentat prima expoziţie de grafică.

Pe lângă pasiunea sa pentru criminalistică, poliţista este pasionată de imagini, iar în timpul liber îşi manifestă creativitatea prin fotografie şi grafică.

Un alt moment a fost cel al agentului principal de poliţie Dan Ioan Groza, din cadrul Postul de Poliţie Vinţu de Jos, care scrie poezie de când se ştie.

Acesta a-şi prezentat primul volum de versuri intitulat „Drumul paşilor neopriţi”.

„Am simţit o mulţumire sufletească aşezând cuvânt lângă cuvânt şi am simțit că trebuie să tipăresc aceste frânturi din prea pinul sufletului meu şi să le dăruiesc, iar mesajul ce a stat la baza întâlnirilor cu publicul spaţial cuvântului a fost următorul: Să creăm lucruri frumoase, fără a pretinde ceva în schimbul lor”, a spus poliţistul în cuvântul de prezentare al volumului de versuri.

Pregăteşte un nou volum de versuri şi îşi  publică poeziile şi online.

Ultimii, dar nu cei din urmă, agent şef adjunct Mircea Tîrziu şi agent şef Flaviu Cristea, păstrători ai tradiţiilor şi interpreţi de muzică populară ce duc mai departe, cu talent, moştenirea strămoşilor noştri şi promovează folclorul autentic, au susţinut un program de cântece.

La această manifestare au luat parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor de colaborare, profesori de istorie, elevi ai Colegiului Lucian Blaga din Sebeş, conducerea Muzeului „Ioan Raica” din Sebeş, precum şi poliţişti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax