Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 500 de matematicieni participă la cea mai importantă conferinţă organizată de Societatea Americană de Matematică la Alba Iulia

Publicat

  Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit joi deschiderea oficială a celei mai importante conferinţe organizate de Societatea Americană de Matematică (American Mathematical Society). Evenimentul se desfăşoară pentru prima oară în România, iar organizatorii au ales drept locaţie oraşul Marii Uniri, respectiv la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Conferinţa marchează şi împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea Societăţii Americane de Matematică. În perioada 27-30 iunie, 500 de invitaţi vor lua parte la evenimentul dedicat specialiştilor în matematică la nivel internaţional.

Joint International Meeting of The American Mathematical Society and The Romanian Mathematical Society este un eveniment organizat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia de către American Mathematical Society (AMS), Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române. În deschidere au luat cuvântul şi le-au urat „bun venit” participanţilor rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, secretarul asociat al Societăţii Americane de Matematică, Steven Weintraub, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Radu Gologan şi directorul Institutului de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, Lucian Beznea.

Pentru Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Universitatea „ 1 Decembrie 1918”, dar şi pentru Alba Iulia conferinţa internaţională de matematică reprezintă o întâlnire istorică şi cel mai important eveniment.

Datorită credibilităţii oferite de universitatea albaiuliană prin evenimentele de mare anvergură organizate în ultimii ani, Societatea Americană de Matematică a ales ca specialiştii în matematică să îşi prezinte lucările în sălile de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, motiv că dispune de toate dotările necesare unui eveniment de rang internaţional. Programul celor trei zile de conferinţă include sesiuni de comunicări în plen pe subiecte de interes general şi pe cercetare în domenii specifice. De asemenea, în zilele următoare invitaţii vor merge în vizită la Salina Turda, unde se vor delecta cu un concert de muzică clasică, la Râmeţ, Jidvei, dar şi în Cetatea Alba Carolina.

Bugetul total alocat de administraţia locală, organizării acestei conferinţe este de aproximativ 300.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax