Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 51 de cupluri din Alba Iulia care sărbătoresc „Nunta de Aur”, premiate de primărie. Eveniment organizat de Ziua Internaţională a Familiei

Publicat

nunta de aur 2016 „A privi un cuplu tânăr este o bucurie, însă a privi un cuplu în vârstă este o adevărată încântare”, spune un proverb englezesc.  Şi un motiv de admiraţie pentru oricine îi vede plimbându-se mână în mână şi cu dragoste în priviri. Cuplurile care au supravieţuit în căsătorie timp de 50 de ani neîntrerupţi nu au lipsit din atenţia autorităţilor locale şi au fost sărbătorite şi în acest an de Primăria municipiului Alba Iulia, de Ziua Internaţională a Familiei.

În cadrul unui eveniment organizat de Primăria Alba Iulia duminică, de la ora 14.00, au fost premiate 51 de cupluri care sărbătoresc „Nunta de aur”, reuşind să treacă împreună peste greutăţile vieţii, în ultimii 50 de ani. Fiecare cuplu a primit 400 de lei, astfel încât bugetul pentru premiile din acest an a fost de 20.400 de lei.

La eveniment a fost prezent şi primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleşa şi alte oficialităţi locale, iar un sobor de preoţi a oficial o slujbă religioasă. Invitaţii au avut parte şi de un program artistic.

Manifestarea a coincis cu sărbătoarea familiei.

Ziua Internațională a Familiei se sărbătoreşte anual pe 15 mai. A fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax