Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: 60 de persoane au fost vaccinate anti-COVID, luni, la centrul din Blaj. Cea mai vârstnică, o femeie de 91 de ani

Publicat

60 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 luni, în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare pentru populație de la Blaj, aceasta fiind capacitatea maximă de vaccinare pe zi în centrul amenajat la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” Blaj.

Cea mai vârstnică persoană care a fost vaccinată la Blaj este o femeie de 91 de ani, care a primit marți prima doză de vaccin. 

La Blaj, locurile pentru vaccinare au fost ocupate până la sfârșitul lunii ianuarie, cei care se înscriu acum, pe platforma ROVACCINARE, prin intermediul medicilor de familie sau prin angajator, urmând să fie programați pentru prima doză doar în luna februarie.

 

La centrul de vaccinare pentru populație de la Blaj vaccinarea decurge normal, nu au existat pierderi de vaccin și nici nu au fost semnalate reacții adverse imediate.

De altfel, persoanele care sunt programate la vaccinare și care nu se mai pot prezenta, din diferite motive, la ora și ziua stabilită, sunt înlocuite cu alte persoane înscrise la vaccinare, pentru a nu exista pierderi de vaccin.

La Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” a fost organizat un flux de vaccinare, programul de funcționare fiind zilnic, între orele 08:00 – 20:00.

 

Categoriile de populație incluse în a doua etapă a campaniei de vaccinare sunt: persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice și angajații care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Pentru persoane leaflate în această categorie, înscrierile se pot face prin intermediul medicului de familie, a angajatorului, prin accesarea platformei ROVACCINARE – https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin call center, la numărul 021.414.44.25.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și persoanele adulte cu vârsta sub 65 de ani cu afecțiuni cronice, care nu sunt înscrise la un medic de familie de pe raza municipiului Blaj, se pot înscrie pentru vaccinarea anti-COVID-19 și prin intermediul Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Blaj. Înscrierile se fac la sediul Serviciului de Asistență Socială, situat în strada Câmpul Libertății, nr. 1A, sau la numerele de telefon 0756-089.215 și 0748-889.800, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la STAT: Posturile vacante în instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor și condiții pentru candidați

Publicat

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Vezi și DOCUMENT: Guvernul SUSPENDĂ angajările de noi bugetari în instituțiile publice. Ce se întâmplă cu concursurile demarate deja

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 • are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România
 • cunoaște limba română, scris și vorbit
 • are vârsta minimă reglementată de prevederile legale
 • are capacitate deplină de exercițiu
 • are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate
 • îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs
 • nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Vezi și Angajări la ISU Alba: Concursuri pentru ocuparea de posturi vacante, prin încadrare directă. Condiții pentru candidați

Vezi și Angajări la IPJ Alba: 32 de posturi – ajutor șef de post, agenți de poliție, prin încadrare directă. LISTA, înscrieri, condiții

Vezi și Angajări prin încadrare directă la Jandarmeria Alba. Cinci posturi, scoase la concurs. Probe și detalii pentru candidați

POSTURI VACANTE:

ALBA IULIA

Curtea de Apel Alba Iulia

 • expert, gradul I – psiholog, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Condiții: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul sociopsihopedagogice, specialitatea psihologie, vechimea minimă în specialitatea studiilor absolvite de cel puțin 3 ani și 6 luni; atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România în domeniul de specialitate psihologia muncii și organizațională, treapta de specializare minimum practicant, forma de atestare autonom; pentru psihologii care nu au obținut încă atestarea la nivel de psiholog practicant în regim autonom se cere absolvirea unui program de master în psihologie, acreditat în condițiile legii și recunoscut de Colegiul Psihologilor din România, în domeniul general de specializare muncă și organizații, fie diplomă ce atestă deținerea titlului de doctor în psihologie ori diplomă echivalentă în condițiile legii și anexele acestora – 4 alin. 2 lit. a și pct. 8 al anexei nr. 2 D din Normele privind atestarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică, aprobate prin Hotărârea nr. 1/2019 a Colegiului Psihologilor din România; dreptul de liberă practică să nu fie suspendat în condițiile art, 18 din Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România – condiție dovedită prin prezentarea unei adeverințe sau declarații pe proprie răspundere; cunoștințe de operare PC (Microsoft Word, Excel) – condiție dovedită prin prezentarea unor certificate, diplome sau atestate, emise în condițiile legii; cursuri sau specializări în domeniul psihologiei muncii și organizaționale sau în domeniul psihologiei clinice.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 6 iulie 2022

Concurs: 14 iulie 2022 – proba scrisă; 20 iulie 2022: proba interviu.

Detalii la Curtea de Apel Alba Iulia, județul Alba, telefon 0258/810964, e-mail pca_alba_contabilitate@mpublic.ro.

Direcția de Sănătate Publică Alba

 • inspector de specialitate debutant – Compartimentul administrativ și mentenanță

Condiții: studii superioare absolvite cu diplomă de licență în domeniul economic; vechimea minimă în specialitatea studiilor: nu e cazul; cunoștințe medii operare calculator.

 • inspector de specialitate IA – Compartimentul administrativ și mentenanță

Condiții: studii superioare absolvite cu diplomă de licență în domeniul economic; vechimea minimă în specialitatea studiilor: 6 ani și 6 luni; cunoștințe medii operare calculator.

Concurs: 15 iulie, ora 9.00 – proba scrisă; interviul se va susține în termen de maximum 4 zile lucrătoare de la susținerea probei scrise; data și ora probei interviu se afișează odată cu rezultatele la proba scrisă.

 • asistent medical generalist debutant – Compartimentul evaluarea si promovarea sănătății

Condiții: studii superioare absolvite cu diplomă de licență în domeniul asistenței medicale; vechimea minimă în specialitatea studiilor: nu e cazul; cunoștințe medii operare calculator.

 • asistent medical generalist –Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică

Condiții: studii superioare absolvite cu diploma de licență în domeniul asistenței medicale; vechimea minimă în specialitatea studiilor: minimum 6 luni; cunoștințe medii operare calculator.

 • muncitor calificat IV – laborant determinări fizico-chimice – Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică

Condiții: studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat în domeniul chimiei industriale – deținător certificat de calificare profesională – tehnician chimist de laborator; vechimea minimă în specialitatea studiilor: nu e cazul; cunoștințe medii operare calculator.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 7 iulie 2022

Concurs: 15 iulie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Detalii la Direcția de Sănătate Publică Alba, Alba lulia, Bd. Revoluției nr. 23, telefon 0258.835243.

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

 • îngrijitor – Serviciul administrație patrimoniu și de aprovizionare

Condiții: studii medii; minimum 1 an vechime în muncă; prezentarea unui certificat de absolvire a cursului de instruire privind noțiunile fundamentale de igienă constituie un avantaj.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 6 iulie 2022, ora 16.00

Concurs: 15 iulie 2022, ora 10.00 – proba practică; 20 iulie 2022, ora 10.00 – proba interviu.

Detalii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, str. Gabriel Bethlen nr. 5, judeţul Alba, telefon: 0258/806.276.

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

 • secretar (0,5 normă)

Condiții: studii superioare cu diplomă de licență; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 7 iulie 2022, ora 12.00

Concurs: 15 iulie 2022, ora 09.00 – proba scrisă, 19 iulie 2022, ora 09.00 – proba interviu.

Detalii la Colegiul Național „Horea, Cloșca si Crișan”, cu sediul în Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 11, județul Alba, telefon 0258.835.164, e-mail: contabilitatea@hcc.ro.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16 Alba Iulia

 • îngrijitor copii

Condiții: studii medii; abilități de lucru în echipă; disponibilitate pentru lucru în 2 schimburi; condiții vechime: experiența pe un post similar constituie avantaj; curs de igienă valabil.

Concurs: 12 iulie 2022, ora 09.00 – proba scrisă; 12 iulie 2022, ora 11.00 – proba practică; 12 iulie 2022, ora 12.00 – proba interviu.

Detalii la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16 din Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 143, județul Alba, telefon mobil: 0731/308.639.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 Alba Iulia

 • administrator financiar (0,5 normă)

Condiții: studii superioare economice absolvite cu diplomă de licență, respectiv master (pentru sistem Bologna) în domeniul economic; vechime de minimum 3 ani în domeniul finanțelor publice; vechime în muncă minimum 3 ani; abilități foarte bune de operare pe calculator (pachetul Microsoft Office, programe de contabilitate); cunoștințe de utilizare a softurilor: EDUSAL, REVISAL, SEAP, FOREXEBUG; cunoștințe privind: încadrarea personalului didactic, întocmirea corespondenței oficiale, comunicarea în relații publice; nu are cazier judiciar; are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează.

Concurs: 13 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă; 14 iulie 2022, ora 10.00: proba practică; 15 iulie 2022, ora 10.00: proba interviu

 • îngrijitoare copii (0,5 normă)

Condiții: studii medii; minimum doi ani de experiență într-un post similar; curs de noțiuni fundamentale de igienă; are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează; nu are cazier judiciar.

Concurs: 13 iulie 2022, ora 12.00: proba scrisă; 14 iulie 2022, ora 12.00: proba practică; 15 iulie 2022, ora 12.00: proba interviu.

Detalii la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia, str. Vasile Goldiş, nr. 14B, județul Alba, telefon 0786.912.323.

Consiliul Județean Alba

 • consilier, clasa I, gradul profesional superior, Direcţia amenajarea teritoriului şi urbanism – Compartimentul amenajarea teritoriului, urbanism

Condiții: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă  de licenţă sau echivalentă în unul dintre următoarele domenii: arhitectură, urbanism sau construcţii; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: minim 7 ani.

 • consilier, clasa I, gradul profesional superior, Compartimentul informatică

Condiții: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă  de licenţă sau echivalentă în: domeniul fundamental (DFI): Matematică şi ştiinţe ale naturii – Ramura de ştiinţă (RSI): Informatică sau domeniul fundamental (DFI): Științe inginerești – Ramura de ştiinţă (RSI): Ingineria sistemelor, calculatoare şi tehnologia informaţiei; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice: minim 7 ani.

Termen limită pentru depunerea dosarelor de înscrieri: 5 iulie 2022, inclusiv

Concurs: 18 iulie 2022 – proba scrisă; interviul se va susţine în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

Detalii la Consiliul Județean Alba, Alba Iulia, Piața Ion I.C. Brătianu 1, tel. 0258.813.380.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

 • supraveghetor muzeu – Compartimentul gestiunea patrimoniului

Condiții: tudii medii (absolvite cu diplomă de bacalaureat) sau școală generală; cunoștințe de limba engleză; nu se solicită vechime în specialitatea studiilor

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 6 iulie 2022, ora 16.00

Concurs: 14 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă – la sala de ședințe a Direcției Generale de Asistență Socială șl Protecția Copilului, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 68; 18 iulie 2022, ora 10.00: proba practică; data și ora interviului se vor comunica ulterior

Detalii la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Județul Alba, telefon 0258/813.300, e-mail resuraeumane@mnuai.ro.

SEBEȘ

Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș

 • animator socio-educativ la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități

Condiții: studii medii; nu se solicită vechime.

Data limită pentru depunerea dosarelor : 6 iulie 2022, ora 14.00

Concurs: 14 iulie 2022, ora 11.00 – proba scrisă; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Detalii la Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară, Sebeș, municipiul Sebeș, aleea Lac nr. 12, județul Alba, telefon/fax 0258/731.007 sau 0258/730.611.

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș

 • muncitor necalificat (2 posturi) – Compartiment salubritate

Condiții: studii medii/generale; fără vechime.

 • muncitor necalificat (2 posturi) – Compartiment zone verzi

Condiții: studii medii/generale; fără vechime.

 • muncitor calificat – Compartiment baze sportive și de agrement

Condiții: studii medii/generale; diplomă de calificare construcții, agricultură, sudor, finisaje interioare, zugrav; fără vechime.

 • muncitor calificat – Compartimentul întreținere și reparații

Condiții: studii medii/generale; diplomă de calificare construcții, agricultură, sudor, finisaje interioare, zugrav, montator pavaje; minimum 5 ani vechime în muncă.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 7 iulie 2022, ora 15.00

Concurs: 15 iulie 2022, ora 10.00: proba practică; 20 iulie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Detalii la Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș, str. Viilor nr. 28, Județul Alba, telefon/fax: 0258/730.148, e-mail: spap_sebes@yahoo.com.

AIUD

Liceul Tehnologic Aiud

 • analist programator

Condiții: studii universitare de licență; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: nu se solicită.

Concurs: 18 iulie 2022, ora 12.00 – proba scrisă; 20 iulie 2022, ora 12.00 – proba practică; 22 iulie 2022, ora 12.00 – proba interviu.

Detalii la Liceul Tehnologic Aiud, strada Ion Creangă nr. 14, județul Alba, telefon: 0258/861.018.

Serviciul Public de Interes Local Administraţia Patrimoniului Local Aiud

 • muncitor calificat, treapta profesională II

Condiții: studii medii/școală profesională; vechime în muncă: minimum 6 ani.

 • muncitor calificat, treapta profesională III

Condiții: studii medii/școală profesională; vechime în muncă: minimum 3 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 8 iulie 2022, ora 15:00

Concurs: 18 iulie 2022, ora 10:00 – proba practică; 21 iulie 2022, ora 10:00 – proba interviu.

Detalii la Serviciul Public de Interes Local Administraţia Patrimoniului Local Aiud, str.Tribun Tudoran nr.9, județul Alba, telefon: 0258/861.593, interior 13, e-mail: spapl@aiud.ro

BLAJ

Primăria Municipiului Blaj

 • administrator I

Condiții: studii medii liceale, absolvite cu diplomă de bacalaureat; vechime în muncă minimum 6 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 4 iulie 2022, ora 14.00

Concurs: 12 iulie 2022, ora 11.00 – proba scrisă; 14 iulie 2022, ora 14.00 – proba interviu.

 • îngrijitor, normă întreagă – Compartimentul transport aprovizionare, Direcția administrativă

Condiții: studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat sau generale (medii/generale); vechime în muncă: minimum 5 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 8 iulie 2022, inclusiv

Concurs: 18 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă – Piața 1848 nr. 16; data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Detalii la Primăria Municipiului Blaj, județul Alba, str. Dr. Vasile Suciu nr. 4, telefon 0752/242.313.

CÂMPENI

Spitalul Orășenesc Câmpeni

 • asistent medical (PL) – spitalizare de zi

Condiții: diplomă de școală sanitară postliceală sau echivalentă sau diplomă de studii postliceale prin echivalare conform Hotărârii Guvernului nr. 797/1997; 6 luni vechime în specialitate; certificat de membru OAMGMAMR avizat și valabil la data concursului

 • asistent medical debutant (PL) – Laborator radiologie și imagistică medicală

Condiții: diplomă de școală sanitară postliceală în specialitatea radiologie; certificat de membru OAMGMAMR avizat și valabil la data concursului; nu se solicită vechime;

 • economist IA (S) – Compartiment resurse umane

Condiții: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență – studii economice; curs inspector resurse umane; 6 ani și 6 luni vechime în specialitate; cunoștințe operare PC

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 7 iulie 2022

Concurs: 15 iulie 2022, ora 9.00 – proba scrisă; 21 iulie 2022, ora 9.00 – proba interviu.

Detalii la Spitalul Orășenesc Câmpeni, str. Horea nr. 63, județul Alba, telefon: 0258/771.717.

Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

 • referent de specialitate debutant în cadrul structurii de management ai calității serviciilor medicale

Condiții: studii juridice universitare de licență absolvite cu diplomă; membru cel puțin stagiar în Ordinul Consilierilor Juridici din România.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 8 iulie 2022, ora 15.00

Concurs: 18 iulie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; 21 iulie 2022, ora 10.00 – proba interviu.

Detalii la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, Câmpeni, nr. 11,județul Alba, tel./fax: 0258/771.582 între orele 07.00 și 15.00.

BAIA de ARIEȘ

Primăria Orașului Baia de Arieș

 • muncitor

Condiții: studii generale; vechime minimum 5 ani.

Concurs: 14 iulie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; 15 iulie 2022, ora 10.00 – proba interviu.

Detalii la Primăria Orașului Baia de Arieș, Piața Băii nr. 1, județul Alba, telefon: 0258/775.002, fax 0258/775.900.

Alte localități

Primăria Comunei Cut

 • referent, treapta I

Condiții: studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Concurs: 12 iulie 2022, ora 10:00 – proba scrisă; 14 iulie 2022, ora 10:00 – proba interviu.

Detalii la Primăria Comunei Cut, cu sediul în Cut, Strada Principală nr. 29, județul Alba, telefon fix: 0258.745.111, mobil: 0746.050.733.

Primăria Comunei Doștat

 • muncitor întreținere

Condiții: diplomă de absolvire a școlii profesionale în meseria constructor finisor; vechime în muncă: minimum 5 ani.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 5 iulie 2022

Concurs: 13 iulie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; 14 iulie 2022, ora 10.00 – proba practică; 15 iulie 2022, ora 10.00 – proba interviu.

Detalii la Primăria Comunei Doștat, str. Principală nr. 250, județul Alba, telefon 0258/764.690.

Primăria Comunei Șpring

 • șef S.V.S.U. – Compartimentul S.V.S.U. (0,5 normă)

Condiții: studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat; vechime în muncă: 5 ani; experiență în domeniu: 5 ani; curs de șef serviciu voluntar pentru situații de urgență și cadru tehnic PSI cu certificat de absolvire.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 6 iulie 2022, ora 16.00

Concurs: 18 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă; 20 iulie 2022, ora 10.00: proba interviu.

 • șofer microbuz școlar, Compartimentul deservire

Condiții: studii profesionale/medii; vechime în muncă: 3 ani; permis de conducere categoriile: B, C, D, E; atestat pentru transport persoane; aviz psihologic și adeverință de sănătate eliberată de medicina muncii; posedă card tahograf.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 6 iulie 2022, ora 16.00

Concurs: 18 iulie 2022, ora 13.00: proba scrisă; 20 iulie 2022, ora 13.00: proba interviu.

Detalii la Primăria Comunei Șpring, cu sediul în satul Șpring, Str. Doștatului nr. 94, comuna Șpring, județul Alba, telefon 0258/765.019.

Primăria comunei Bistra

 • inspector de specialitate, gradul profesional II – Compartiment implementare proiecte – Proiectul „Dezvoltarea serviciilor sociale la Centrul de Zi pentru Copii «Sfântul Nicolae»”

Condiții: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență (durată studii superioare de minimum 3 ani); vechime în muncă: minimum 1 an; vechime în specialitate: minimum 6 luni în calificarea educator sau educator specializat; condiții specifice: certificat de calificare profesională sau diplomă absolvire educator sau educator specializat.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 5 iulie 2022

Concurs: 13 iulie 2022, ora 11.00: proba scrisă; 15 iulie 2022, ora 11.00: proba interviu.

Detalii la Primăria Bistra, Calea Turzii nr. 100, județul Alba, telefon: 0258/773.105.

Primăria Comunei Bucium

 • muncitor calificat – Serviciul Public de Apă și Canalizare

Condiții: absolvent studii medii sau școală profesională în domeniile: instalații, mecanic, electromecanic, electrician; disponibilitate pentru program prelungit sau pe timp de noapte; permis conducere categoria B+C; vechime în muncă: 3 ani

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 11 iulie 2022, ora 12.00

Concurs: 18 iulie 2022, ora 12.00: proba practică.

Detalii la Primăria Comunei Bucium, județul Alba, telefon 0258-784112, interior 14.

Primăria Comunei Săsciori

 • muncitor calificat I – Compartimentul deservire

Condiții: studii generale; copiile diplomelor de studii sau alte acte care atestă efectuarea unor specializări (certificate de pregătire/atestat profesional de pregătire pentru buldoexcavatorist sau mașini și utilaje de terasament); vechime în muncă: 5 ani; carnet de conducere categoria B; disponibilitate privind programul de lucru; aviz psihologic auto; autorizație ISCIR.

Concurs: 14 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă; 18 iulie 2022, ora 10.00: proba interviu.

 • muncitor calificat II, în cadrul Compartimentului deservire

Condiții: studii generale; copiile diplomelor de studii sau alte acte care atestă efectuarea unor specializări; vechime în muncă: 5 ani; carnet de conducere categoriile B, C, E, Tr; disponibilitate privind programul de lucru; aviz psihologic auto.

Concurs: 14 iulie 2022, ora 10.00: proba scrisă; 18 iulie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Detalii la Primăria comunei Săsciori, str. Principală nr. 363, judeţul Alba, telefon: 0258/741.110.

Primăria Comunei Întregalde

 • șofer I – Compartiment public de gospodărie comunală

Condiții: studii generale/medii; vechimea în muncă minimum 2 ani experiență ca șofer; carnet de șofer categoria C

Concurs: 14 iulie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Detalii la Primăria Comunei Întregalde, nr.3, județul Alba, telefon 0258/855003.

Școala Gimnazială Șugag

 • îngrijitor (0,5 normă)

Condiții: minimum 10 clase; vechime: minimum 3 ani; domiciliu stabil în comuna Șugag.

Concurs: 15 iulie 2022, ora 9.00 – proba scrisă; 15 iulie 2022, ora 12.00 – proba interviu.

Detalii la Școala Gimnazială Șugag, cu sediul în comuna Șugag, str. Valea Frumoasei nr. 169, județul Alba, telefon 0745.323.268, fax 0258.746.105.

sursă foto: pixabay.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 4-10 iulie: se răcește și vin ploi abundente. Prognoza meteo pe zile, în regiuni din țară

Publicat

În această săptămână, temperaturile mai scad și vor fi ploi, pe arii extinse. Luni și marți însă vor fi în continuare zile caniculare.

Potrivit prognozemeteo.ro, țara noastră va fi traversată, pe rând, de un front rece. De la mijlocul săptămânii, dar mult mai intens odată cu venirea weekendului, circulația devine preponderent NV – SE și transportă o masă de aer mult mai rece, cu abateri termice, ce pot ajunge și la –8, –10 grade sub normalul perioadei.

Prognoza meteo 4-10 iulie: temperaturi minime

Primele 3 zile ale săptămânii (luni – miercuri) vin cu temperaturi minime, la nivelul întregii țări, între 20 – 22, 23 de grade.

Valori un pic mai scăzute vor fi în Transilvania (17 – 19 grade), zonele montane (16 – 18 grade, cu 10 – 12 grade pe creste).

Dimineața de joi aduce o binevenită răcorire în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, nordul Crișanei, zonele montane și deluroase, regiuni unde minimele nu mai trec de 14 – 16 grade, iar pe crestele montane 7 – 9 grade.

În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vor fi minime de nopți tropicale (19 – 21, 22 de grade).

În weekend (vineri – duminică) situația nu se schimbă foarte mult; minimele mai pierd un grad-două și în Oltenia, mare parte din Muntenia; valori de 20 – 22 de grade vor fi doar în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea, iar în restul țării se vor atinge 15 – 17, 18 grade.

Prognoza meteo 4-10 iulie: temperaturi maxime

Săptămâna începe cu temperaturi caniculare în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (33 – 35, 36 de grade). În Moldova, Transilvania, Maramureș, Dobrogea vor fi 28 – 30, 31 de grade. La munte, maximele zilei de luni vor fi de 24 – 26 de grade, cu 17 – 19 grade pe creste.

Marți, temperaturile devin caniculare la nivelul întregii țări, din nou excepția urmând să fie dată de Dobrogea (27 – 29 de grade), zonele montane (25 – 27 de grade).

Miercuri, mult așteptata răcire își face simțită prezența. La început în Transilvania, Maramureș, Transilvania, Banat și Crișana (24 – 26, 27 de grade). Aceleași valori vor fi și în nordul extrem al Moldovei, zonele montane (pe creste 14 – 16 grade). În Muntenia, mare parte a Moldovei și Dobrogea vor fi maxime de la 32 spre 34, 35 de grade.

Joi, în țară vor fi 24 – 26, 27 de grade. Doar în Banat, Crișana și Dobrogea temperaturile vor fi spre 29 – 30 de grade.

Vineri vor fi diferențe semnificative între fiecare regiune a țării. În Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul Olteniei nu trecem de 19 – 21 de grade. În Banat, Crișana, restul Olteniei, nordul și centrul Moldovei urcăm spre 27 – 29 de grade. Cel mai cald va fi în estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, cu 30 – 32 de grade. Prin centrul Munteniei ne vom opri la valori de 24 – 25 de grade.

Sâmbătă, maximele sunt cuprinse între 26 – 28, 29 de grade în cea mai mare parte a țării, cu posibile valori de 30, 31 de grade prin estul Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea și vestul Banatului. Prin Transilvania și Maramureș termometrele se opresc la 23 – 25 de grade, cu 18 – 20 de grade la munte (11 – 13 grade pe creste).

Încheiem săptămâna cu o răcire semnificativă la nivelul întregii țări, astfel că maximele se opresc la 9 – 21 de grade, doar prin Banat să ajungă la un 24 – 25 de grade, iar prin estul Munteniei, sudul Moldovei și nordul Dobrogei la 28 – 29 de grade. La munte și în zonele intracarpatice va fi și mai frig, cu doar 13 – 14 grade iar pe crestele montane 7 – 9 grade.

Prognoza meteo 4-10 iulie: precipitații

Noaptea de duminică spre luni aduce ploi în nordul și centrul Moldovei. În a doua parte a dimineții ploile se extind în zonele montane, Oltenia, sudul Transilvaniei și izolat, în Muntenia. Mai ales prin zonele montane se pot acumula și 10 – 15 l/mp.

Scenariul se repetă și marți: odată cu a doua parte a dimineții ploile apar prin zonele montane, iar după amiaza aduce condiții de precipitații și prin Oltenia, Muntenia, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei. Din nou, cantitățile cele mai importante vor fi în zonele montane (15 – 20, izolat chiar spre 30 de l/mp).

Miercuri vine cu ploi în cea mai mare parte a țării, cu excepția estuluii Munteniei, sudului Moldovei și Dobrogei, regiuni de unde ploile vor lipsi. Vorbim de cantități importante, 20 – 25, izolat 30 de l/mp, iar pe la munte chiar spre 40 – 50 de l/mp.

Joi, ploile sunt prezente prin Muntenia, Moldova, sudul Transilvaniei, Meridionali, litoral iar cantitățile așteptate ar putea ajunge la 15 – 20, 25 l/mp.

Vineri, ploile se concentrează pe Oltenia, vestul Munteniei, Transilvania, zonele montane, Maramureș, izolat și prin sudul Dobrogei. Din nou avem parte de cantități importante, 15 – 20 de l/mp.

Sâmbătă, ploile rămân prezente prin Muntenia, sudul Dobrogei și sudul Transilvaniei. Se pot acumula, inclusiv în zona Capitalei, 25 – 30, izolat 40 de l/mp.

Încheiem săptămâna cu ploi în toată țara, cu excepția unei bune părți din Moldova și Crișana. Prin Muntenia, Dobrogea, zonele montane, Transilvania, se vor acumula și 15 – 20, 25 de l/mp.

O săptămână care aduce cantități importante de precipitații, cel puțin prin Oltenia, Muntenia, mare parte din Transilvania (30 – 40, izolat 50 de l/mp). În zonele montane se vor acumula peste 60 – 80 de l/mp. Nu de același noroc au parte, cel puțin momentan, Banatul, Crișana, Maramureșul, Moldova, nordul Dobrogei, regiuni unde vorbim din nou de cantități slabe, sub 10 l/mp.

sursă: Prognoze Meteo – Vremea în România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum ne afectează agresivitatea din mediul online. Specialist: Nu am fost construiți pentru a face față unor avalanșe de critici

Publicat

Cei mai mulți dintre noi sunt supuși insultelor, comentariilor sarcastice sau feedback-ului negativ în viața de zi cu zi. Dar nu am fost construiți pentru a face față unor avalanșe de critici.

Fie că este vorba de critici adresate cu calm de un profesor de la școală, fie de un comentariu crud aruncat în căldura unui conflict cu un prieten sau un iubit, sau chiar de comentarii primite pe rețelele de socializare, avem tendința de a ne aminti criticile mult mai bine decât comentariile pozitiv. 

Tendința universală este ca emoțiile negative să ne afecteze mai puternic decât cele pozitive. Ne determină să acordăm o atenție deosebită amenințărilor și să exagerăm pericolele, potrivit lui Roy Baumeister, psiholog social la Universitatea din Queensland și coautor al cărții The Power of Bad: And How to Overcome It.

BBC a dedicat un articol acestui subiect, discutând cu specialiști în domeniu, într-o abordare antropologică.

În timp ce tendința noastră de a ne concentra asupra părții mai întunecate a lumii din jurul nostru poate părea o perspectivă deprimantă, de fapt ea a ajutat oamenii să depășească orice, de la dezastre naturale până la ciumă și războaie, fiind mai bine pregătiți să le facă față (deși există dovezi că optimismul poate ajuta, de asemenea, pentru a ne proteja de stresul situatiilor extreme).

Creierul uman a evoluat pentru a ne proteja corpurile și a ne menține în viață și are trei sisteme de avertizare pentru a face față noilor pericole, consideră specialiștii.

Există sistemul  de ganglioni bazali care ne controlează răspunsul de luptă sau fuga, sistemul limbic care declanșează emoții ca răspuns la amenințări pentru a ne ajuta să înțelegem pericolele și cortexul prefrontal, care ne permite să gândim logic în fața amenințărilor.

„Strămoșii noștri care aveau această abordare (negativă) aveau mai multe șanse să supraviețuiască”, spune Baumeister.

Oamenii sunt pregătiți să caute amenințări și, la doar opt luni, bebelușii se vor întoarce mai urgent la o imagine a unui șarpe decât la o broască mai prietenoasă.

Până la vârsta de cinci ani, ei au învățat să acorde prioritate unei fețe supărate sau înfricoșate în raport cu o față fericită.

Baumeister spune că concentrarea mai întâi pe probleme poate fi o strategie bună: „Mai întâi scăpați de aspectele negative și rezolvați problemele. În esență, opriți sângerarea.”

Dar, în timp ce asta ne ajută în situații extreme, trăirea experiențelor negative este inutilă dacă are loc în fiecare zi.

Baumeister crede că până când învățăm cum să depășim impactul disproporționat al negativității, aceasta distorsionează viziunea noastră asupra lumii și modul în care răspundem la aceasta.

De exemplu, viața tinde să arate sumbru între paginile unui ziar. Jurnaliştii sunt adesea acuzaţi că urmăresc ştirile proaste pentru că vinde ziare şi atrage telespectatori.

Acest lucru poate fi parțial adevărat, dar cercetătorii au arătat că cititorii sunt atrași în mod natural de povești negative și sunt mai probabil să le împărtășească altora.

Zvonurile despre potențiale pericole – chiar dacă sunt puțin probabile – se răspândesc printre oameni mult mai ușor decât zvonurile despre subiecte pozitive.

Într-un studiu, oamenii de știință de la Universitatea McGill din Canada au folosit tehnologia de urmărire a ochilor pentru a studia articolele de știri cărora le-au acordat cea mai mare atenție voluntarii înscriși.

Ei au descoperit că oamenii aleg adesea povești despre corupție, eșecuri, ipocrizie și alte știri proaste, în detrimentul poveștilor pozitive sau neutre.

Oamenii care erau mai interesați de afacerile actuale și de politică erau în mod special predispuși să aleagă veștile proaste și, totuși, când au fost întrebați, acești oameni au spus că preferă veștile bune.

Emoțiile negative durează mai mult și ne afectează mai tare

În timp ce îngrijorarea cu privire la o situație ipotetică, dar îngrozitoare, ne poate face să ne temem, o singură mică experiență neplăcută poate avea un impact disproporționat asupra întregii noastre zile.

Randy Larsen, profesor de științe psihologice și ale creierului la Universitatea Washington din St Louis, a analizat dovezile care sugerează că emoțiile negative durează mai mult decât cele fericite.

El a descoperit că avem tendința de a petrece mai mult timp gândindu-ne la evenimentele rele decât la cele bune, ceea ce poate ajuta la explicarea motivului pentru care momentele jenante sau comentariile critice ne pot bântui ani de zile.

Poate fi greu să nu insistăm asupra comentariilor dureroase din partea unui iubit, a unui membru al familiei sau a unui prieten.

Comentariile negative de la prieteni, devastatoare

„M-aș gândi că comentariile negative din partea oamenilor pe care îi iubim și în care avem încredere ar avea mai mult impact decât cele venite de la străini”, spune Baumeister.

Acest lucru se datorează în parte faptului că avem așteptări cu privire la modul în care prietenii și familia noastră ar trebui să se comporte cu noi.

În unele cazuri, comentariile negative din partea persoanelor pe care le iubim pot duce la răni psihice de lungă durată și la resentimente care pot duce la ruperea relațiilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky, SUA, au descoperit că relațiile sunt rareori salvate atunci când partenerii ignoră problemele de relație pentru a rămâne „pasiv loiali”.

„Nu atât lucrurile bune și constructive pe care partenerii le fac sau nu le fac unul pentru celălalt sunt cele care determină dacă o relație funcționează, cât lucrurile distructive pe care le fac sau nu le fac ca reacție la probleme”, au spus ei.

Un alt studiu, care a urmărit cuplurile timp de peste 10 ani, a arătat că măsura în care și-au exprimat sentimente negative unul față de celălalt în primii doi ani de căsnicie a prezis dacă se vor separa sau nu, nivelurile de negativitate fiind mai ridicate în rândul cuplurilor care divorțează.

Critica pe rețelele sociale

Critica este, de asemenea, amplificată atunci când vine în cantități mari, făcând rețelele sociale o potențială cameră de ecou a negativității.

În ciuda faptului că are cel mai bine vândut album din 2019, Billie Eilish a declarat pentru BBC Breakfast că evită să se uite la comentarii. „Mi-a ruinat viața”, a spus ea.

„Cu cât lucrurile pe care le faci sunt mai tari, cu atât te urăsc mai mult. Este o nebunie. E mult mai rău decât a fost vreodată.”

Starul pop Dua Lipa și fostul membru al Girls Aloud Nicola Roberts sunt alte celebrități care au vorbit despre impactul trolling-ului online.

Expunerea constantă la ură pe internet este similară cu cea din viața reală și forțează corpul să intre într-o stare de „supraviețuire”, arată un studiu realizat de Media Psychology Research Center.

 • Ura se manifestă mai ales prin intermediul comentariilor, a postărilor. La adăpostul tastaturii, oricine poate gândi puțin și jigni mult. Însă efectele urii funcționează în amble direcții. Și subiectul urii, dar și cel care urăște, au de suferit.

De ce nu facem față agresivității din mediul online

Baumeister avertizează că nu avem capacitatea de a face față negativității pe rețelele de socializare, deoarece creierul nostru a evoluat pentru a ține seama de avertismentele unei comunități apropiate de vânători-culegători în loc de sute sau mii de străini.

„Deci, a auzi lucruri negative de la un număr mare de oameni trebuie să fie devastator”, spune el.

Bineînțeles, impactul de a fi trollat ​​online sau criticat de un prieten variază de la persoană la persoană. Dar primirea, interiorizarea și consolidarea oricăror comentarii negative poate crește stresul, anxietatea, frustrarea și îngrijorarea, spune Lucia Macchia, om de știință în comportament și membru în vizită la London School of Economics.

„Confruntarea cu aceste emoții negative are un impact mare asupra corpului nostru, deoarece ele pot chiar crea și exacerba durerea fizică”, adaugă ea.

Vârsta ne ajută să fim mai relaxați

Zeci de studii au arătat că oamenii au tendința de a privi partea bună pe măsură ce îmbătrânesc. Oamenii de știință se referă la acest efect drept „prejudecată pozitivă” și cred că începem să ne amintim detaliile pozitive mai mult decât informațiile negative de la vârsta mijlocie.

Baumeister crede că acest lucru se datorează faptului că trebuie să învățăm din eșecuri și critici în anii noștri tineri, dar această nevoie se diminuează pe măsură ce îmbătrânim.

”O  strategie utilă ar putea fi să considerăm că comentariile sunt mai conectate la persoana care le face decât la cea care le primește” a spus Lucia Macchia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situația investițiilor și a lucrărilor realizate de Serviciul de Gospodărire a Apelor Alba, pe raza județului

Publicat

În cursul acestei săptămâni, prefectul județului Alba, Nicolae Albu a efectuat o vizită de lucrul la sediul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, unde, împreună cu Sorin Vlad și cu inginerul șef Ioana Săliștean, au analizat situația lucrărilor executate pe teritoriul județului.

Lucrări cuprinse în planul tehnic al SGA Alba:

Valoarea totală a acestor lucrări pentru anul 2022 este de 9,575 mii lei, cuprinzând lucrări de întreținere a construcțiilor hidrotehnice și a cursurilor de apă (cosiri – 307 ha, terasamente – 197,00 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 3816,00 mc, lucrări din beton – 934,00 mc, reprofilări și decolmatări de albii – 85,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 188,00 km).

Dintre acestea, în primele 5 luni ale anului s-au realizat următoarele capacități: cosiri – 67 ha, terasamente – 78 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 320,00 mc, lucrări din beton – 4,00  mc, reprofilări și decolmatări de albii – 20,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 69,00 km.

Principalele cursuri pe care s-au realizat aceste capacități sunt: Valea Ampoița – la Ampoița  (toaletări), Dig mal dreapta Râul Târnava Mare – la Blaj, Râul Secaș – la Cunța (decolmatare), Valea Șpring – la confluența cu Valea Boz (decolmatare), Valea Daia – la Daia Română (decolmatare), Râul Sebeș, pod Petrești – baraj Petrești (reprofilare)

Pana la sfârșitul anului, SGA Alba va executa lucrări în următoarele zone: Valea Cenade (decolmatare), Râul Ampoi la Bărăbanț (igienizări, decolmatări, reparații dig parapet), Valea Cetea – la Benic (apărare de mal cu anrocamente, prag de fund), Valea Geoagiu – la Geoagiu de Sus (prag de fund, apărare de mal cu traverse), Valea Pian –  amonte Pian (decolmatare/ prag de fund/ apărare de mal cu gabioane), Pârâu Abrud – la Abrud (regularizare), Valea Caselor – la Câmpeni (regularizare), Valea Turdaș – la Turdaș (decolmatare)

Obiective de investiții care au fost recepționate în 2022:

1. Regularizare și consolidare Pârâu Cricău – La Cricău;

2. Regularizare și consolidare Valea Țelna

Obiective de investiții în curs de promovare:

1. Regularizare Pârâu Galda – în Galda de Jos – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.

2. Regularizare Pârâu Abrud – la Abrud – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.

3. Regularizare Râu Arieșul Mare și afluenți, amonte acumularea Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări – pentru obiectul Albac.

4. Amenajarea Râului Arieș Și Afluenți pentru apărarea împotriva inundațiilor – loc. Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval Ac. Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea  contractelor de servicii și lucrări.

5. Amenajare pârâu Răchita, la Răchita – Pentru avizarea și realizarea proiectului este necesar se demola gardurile executate pe malul râului Răchita. Nu se poate propune o alta soluție din cauza geografiei locului.

6. Regularizare și consolidare Valea Bucerdea, com. Ighiu – Urmează avizarea în sedința de analiză a Consiliului tehnico-economic al Ministerului mediului, Apelor și Pădurilor.

7. Regularizare Râu Aiudel – la Aiud.

Proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020:

Mărirea gradului de protecție împotriva inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș prin ridicarea clasei de importanță a infrastructurii existente de apărare, pe raza județelor Alba, Hunedoara și Arad – în județul Alba lucrările propuse se vor executa pe raza localităților: Ocna Mureș, Blaj, Tiur, Vințu de Jos, Vurpăr, Șibot și Sărăcsău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax