Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 900 de seniori din Sebeș au participat la un eveniment organizat de Primărie, cu ocazia Zilei internaționale a vârstnicilor

Publicat

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea din Sebeș a organizat, în data de 27 septembrie, un eveniment de socializare la care au participat nu mai puțin de 900 de seniori din Sebeș.

Programul cultural-artistic pregătit de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș a inclus o mică expoziție de tablouri cu care au fost întâmpinați sărbătoriții, recitaluri de muzică ușoară și folclor, toate reunite sub genericul: „O crizantemă pentru vârsta a treia”.

Invitatul special al serii a fost cantautorul Cătălin Crișan, câștigătorul festivalului de la Mamaia din anul 1987, compozitor a peste 500 de piese muzicale recunoscute și apreciate de publicul din România.

Au susținut, de asemenea, recitaluri: Alexandra Pamfilie și Alfred Dahinten (aranjament muzical Adrian Pamfilie), Alina Andrei și Maria Dan Păucean. Momentele de folclor au fost animate de ansamblul de dansuri populare „Dorul Munților” din Săsciori, coordonat de Vasile Petrișor.

„O crizantemă pentru vârsta a treia este evenimentul prin care ne-am sărbătorit seniorii și am încercat să le transmitem un mesaj cald, să îi asigurăm de prețuirea de care se bucură din partea comunității locale. Părinții și bunicii noștri sunt alături de noi atunci când ne îndreptăm sufletul spre dânșii în căutarea unui sfat sau a unui gând bun. Sunt oamenii care au muncit pentru a construi ceea ce noi avem astăzi, cei care au sacrificat multe, în special în vremea regimului comunist, pentru a construi orașul în care noi trăim, pentru a ne trimite la școli unde să ne formăm ca profesioniști pentru o viață mai bună.

Atât de multă bucurie le oferim, prin aceste întâlniri de socializare, seniorilor noștri, care știu să aprecieze acele câteva ore și să le facă plăcute alături de prieteni, de cunoscuți! Sunt o sursă de energie și de voie bună! Dar sunt și foarte buni sfătuitori în soluții pentru problemele orașului. Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește de 32 de ani, pe întreaga planetă, în prima zi a lunii octombrie, tocmai pentru a conștientiza rolul și importanța seniorilor în comunitate, dar și nevoia lor de a beneficia de o viață activă, de a rămâne utili societății. La mulți ani, cu sănătate, tuturor seniorilor!” a transmis Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Vă reamintim că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991. Această dată a fost stabilită în 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106.  La nivel internațional, se dorește creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia.

Evenimentul de la Sebeș a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Direcția Generală de Asistență Socială Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Înscrierile s-au efectuat în baza unor anunțuri publice. La eveniment au participat bunicii găzduiți de Căminul pentru Persoane Vârstnice Sebeș, au fost invitate și cele 63 de cupluri din Sebeș care au fost premiate în acest an pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, seniorii care activează în centrele de zi ale serviciilor sociale locale, membrii Asociației Pensionarilor din Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax