Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/UPDATE: A doua zi a Sărbătorii Zilele Cetăţii Sebeş a început cu scene de luptă medievală. Vezi evenimentele

Publicat

Participanţii la evenimentul Zilele Cetăţii Sebeş au început din nou distracţia, sâmbătă dimineaţa, după ora 10.00. Au fost prezentate 6 scene de luptă medievală – suţinute de studenţi la teatru din Sibiu, îmbrăcaţi în costume albe şi vopsiţi în aceeaşi culoare pe feţe. Cei interesaţi au putut participa la şcoala de dans medieval, iar cei mai curajoşi s-au putut iniţia în taina armelor. După ce au urmărit demonstraţii profesioniste prezentate de arcaşi de la Asociaţia „Lupii din Pustă” din Oradea, aflaţi pentru prima dată la Sebeş, „începătorii” au putut încerca să tragă cu arcul de la 5 metri. Din Oradea, au fost prezenţi arcaşii Balogh Janos, Szabo Balint, Nophegy Daniel, Akos Wilhelm şi Bucur Tamas. Au urmat noi scene de luptă medievală, de data aceasta cu cavaleri.

În continuare, manifestările se desfăşoară în parcul Primăriei şi pe strada Lucian Blaga.

UPDATE: De la ora 17.00, Parcul primăriei din Sebeş a găzduit una dintre renumitele lupte cu turcii, în care românii au fost învinşi. Scena istorică în care a fost prezentat Asediul Cetăţii Sebeş a durat o jumătate de oră şi a fost completată de aplauzele a aproximativ 200 de oameni, care au privit cu entuziasm lupta.
Lupta a început prin schimburi dure de replici, ce au venit mai ales din partea „turcilor”, după care au început să atace cu săgeţi cetatea din Sebeş. „Românii”, care au avut la dispoziţie mai puţine arme, s-au simţit jigniţi de atacul „turcilor” şi au ieşit la lupta „corp la corp”, în care au fost doborâţi cu greu. După ce i-au învins pe „români”, „turcii” le-au furat „domniţele”, care s-au arătat foarte înspăimântate. Scena de luptă s-a încheiat cu revenirea la viaţă a „românilor”, care s-au împrietenit cu „turcii” şi au părăsit câmpul de luptă, în aplauzele publicului.

Sâmbătă, 18 august:

Orele 10.00 – 13.00: Animaţie medievală (dueluri, şcoală de dans, iniţieri în arta armelor etc.) şi târg medieval (tabăra medievală, parcul Primăriei, tabăra cavalerului Hartmann, terasa cavalerilor din grădina muzeului).
Orele 10.00 – 13.00: Activităţi sportive: cross, baschet, şah – str. Mihai Viteazul, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş
Orele 15.00 – 20.00: Animaţie medievală (dueluri, şcoală de dans, iniţieri în arta armelor etc.) şi târg medieval (tabăra medievală, parcul Primăriei, tabăra cavalerului Hartmann, terasa cavalerilor din grădina muzeului)
Orele 17.00 – 18.00: Asediul Cetăţii Sebeşului 1438 – scenariu istoric (tabăra medievală)
Ora 20.00: Concert de muzică barocă cu Huniady Cantores, rugăciune pentru cavaleri (Biserica Evanghelică)

Ora 21.00: „Seară de film în Cetate” – proiecţii de film în aer liber în curtea muzeului
– „Fuga” (7 min, regie Tudor Petremarin; cu: Andrei Rosu, Ioan Coman)
– „The Dowry” (13 min, regie Cristina Iacob; cu: Florina Cercel, Cristian Dogaru, Ionuţ Lazăr şi Rudi Rosenfeld)
– „The crossing” (18 min, regie Cristian Ples; cu: Toma Cuzin, Boris Gaza)

Ora 21.15: Parada cavalerilor cu torţe (traseu: Biserica evanghelică – bld. Lucian Blaga – Scena Mare – str. Mioriţa – str. Mihai Viteazul – tabăra medievală).

Începând cu ora 19.00: Concert pop-rock-dance (scena mare şi în direct pe ILoveRadio.ro şi ILoveTV.ro), prezentat de Nicoleta şi Ionuţ Lemeny. de la Radio Star:
Orele 19.00 – 19.10: Over Tension
Orele 19.10 – 19.25: Maria
Orele 19.25 – 19.40: Kalypto
Orele 19.45 – 20.15: Concha
Orele 20.15 – 20.45: Non Profit
Orele 20.45 – 21.15: Shannon
Orele 21.15 – 21.45: Bordo Sarkany
Orele 21.45- 22.30: Viky Red
Ora 23.00: Conexiuni

Orele 19.00-24.00: „I Love to Party” (ILoveRadio point): Party în aer liber cu hiturile momentului şi cea mai antrenantă muzică, alături de echipa iLoveRadio şi invitaţii lor surpriză

Ora 23.45 – Show lasere.

Dragoş SUCIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax