Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: A fost inaugurat noul sediu al Centrului Militar Județean Alba. Investiția se ridică la suma de 500.000 de lei

Publicat

12074763_928599450561715_235697265736556411_n Centrul Militar Județean Alba s-a mutat de joi în casă nouă. Clădirea de pe strada Regina Maria, în care își desfășura activitatea Centrul de Cultură „Augustin Bena”, a fost renovată cu suma de 500.000 de lei. Spațiul în care se afla CMJ, lângă Poarta a III-a a Cetății, va intra în renovare pentru mutarea Consiliului Județean Alba.

După doi ani de renovare, lucrările de reabilitare a clădirii de pe strada Regina Maria din centrul orașului Alba Iulia au fost finalizate.  Spațiul a fost dată în folosință Centrului Militar Județean Alba. Clădirea a sufeit reparații capitale la două din corpuri și refuncționalizare la un al treilea corp. De asemenea s-au refăcut rețelele electice de înaltă și joasă tensiune.

În locul fostului sediu CMJ se vor muta birourile Consiliului Județean care în momentul de față se află în clădirea Curții de Apel Alba.

Proiectul pentru renovarea și mutarea instituției a fost aprobat într-o ședință de CJ în anul 2013.

În raportul de specialitate al proiectului erau prevăzute următoarele.

„În vederea asigurării spaţiilor necesare funcţionarii Curţii de Apel Alba Iulia, conform noilor dispoziţii ale Codului de procedură civilă, s-a impus mutarea sediului Consiliului Judeţean Alba, într-o altă locaţie în Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Minai Viteazu, proprietate publică a judeţului Alba, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean Alba, potrivit legislaţiei m vigoare.

Având în vedere că Centrul Militar Judeţean Alba, funcţionează ca o entitate la nivel judeţean, cu atribuţii speciale, singura locaţie în care poate fi mutat, este imobilul din Municipiul Alba Iiilia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a judeţului Alba, în care îşi au sediul Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba şi Serviciul Public Judeţean “Salvamont”, instituţii aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba.

Prin mutarea celor două instituţii din imobilul situat în str. Regina Maria nr. 6, într-o altă locaţie din Municipiul Alba Iulia, Centrul Militar Judeţean Alba va dispune de sediu, iar imobilul din Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 11, se va amenaja ca sediu al Consiliului Judeţean Alba.

În data de 30 octombrie 2012, Judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba a achiziţionat în favoarea domeniului public al judeţului Alba, bunul imobil „Teren şi clădire S+P+3 cu destinaţia de birouri şi sediu”, situat în Alba Iulia, b-dul. 1 Decembrie 1918, nr. 68,

Cu această ocazie, s-a achiziţionat terenul, în suprafaţă de 911 mp şi clădirea edificata pe acesta, având suprafaţa construita la sol de 742 mp, imobilul fiind înscris în C.F. nr. 75437 Alba. Iulia, cu nr. top. 4354/7/1/1.

S-a stabilit destinaţia imobilului, ca sediu al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, ca sediu al Serviciului Public Judeţean “Salvamont”, precum şi ca sediu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În cazul de faţă, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004, a fost înfiinţată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, în subordinea Consiliului Judeţean Alba, iar sediul i-a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu nr. 20, ulterior prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 77/2007, sediul acestei instituţii a fost stabilit în Municipiul Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr. 2.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, funcţionează la ora actuală, în două imobile din Municipiul Alba Iulia, respectiv în imobilul din str. Bucureşti nr. 16 şi în imobilul din str. Mihai Viteazu nr. 2.”

Sursa foto: Facebook.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax