Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A fost sfinţită sala „Petre Ţuţea” din Penitenciarul Aiud. Slujba a fost oficiată de ÎPS Laurenţiu, ÎPS Irineu şi PS Ilarion

Publicat

sfintire sala petre tutea penitenciar aiud Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Albei Iulia, și cu Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat joi slujba de sfințire a Săli “Petre Ţuţea” din cadrul Penitenciarului Aiud.

Sala este destinată desfăşurării activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială cu deţinuţii, numele fiind ales în memoria eseistului, filosofului şi economistului Petre Ţuţea care a executat 13 ani de detenţie politică, dintre care mai mult de 5 ani în Penitenciarul Aiud.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de preotul capelan al Penitenciarului Aiud, Liviu-Iulian Tarcău.

Părintele Iosif Zoica – consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei a susţinut prelegerea „Un destin de român – Petre Ţuţea”, iar un grup de deţinuţi aflaţi în custodia penitenciarului a prezentat un program artistic.

sfintire sala petre tutea penitenciar aiud 5 În cuvântul său, Mitropolitul Ardealului a subliniat faptul că inițiativa de a pune numele lui Petre Țuțea centrului spiritual este un lucru extraordinar și el va sta legat de Biserică cu aceeași putere și lucrare a Duhului Sfânt.

Părintele Arhiepiscop Irineu a subliniat în cuvântul rostit despre chemarea pe care Dumnezeu o face tuturor oamenilor de a primi iubirea Sa în suflete.

Sfântul Prooroc Iezechiel spunea că lemnul de viță nu are valoare în sine. Tot așa omul, această ființă fragilă, nu are valoare în sine separat de Dumnezeu, iar viața lui nu are sens fără Dumnezeu care l-a creat din iubire și l-a răscumpărat cu prețiosul sânge al lui Hristos, a spus ierarhul.

Evenimentul face parte din proiectul „Memorie şi mărturisire în penitenciare” al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar se încadrează şi printre activităţile tematice ale Bisericii Ortodoxe Române care a declarat anul 2017 „An comemorativ al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax